HNS prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji!

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez osudio je bacanje predemeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmica između Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici. Najavljena je brza odluka disciplinskih tijela te su pozvane i druge državne institucije da procesuiraju počinitelja fizičkog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

– Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje bacanje predmeta na pomoćnog suca Antu Marića na utakmici Slaven Belupo – Hajduk, a pritom pozivamo sve aktere domaćeg nogometa da svojim ponašanjem i izjavama ne podižu dodatno nepotrebne tenzije.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje sudačkoj ekipi predvođenoj glavnim sucem Antom Čulinom, a posebno pomoćnom sucu Anti Mariću, na iskazanoj hrabrosti da utakmicu uspješno privedu kraju, nakon što je pomoćnik Marić dva puta pogođen predmetima bačenima s gostujućeg dijela tribine na kojoj su bili smješten navijači HNK Hajduk. HNS oštro osuđuje takvo ponašanje jer smatramo neprihvatljivim da se bilo kakvo nezadovoljstvo iskazuje verbalnim, a posebno ne fizičkim nasiljem. Disciplinska tijela HNS-a donijet će odluku o ovom slučaju, a pozivamo i odgovarajuće institucije države da identificiraju te procesuiraju počinitelja ovog fizičkog napada s obzirom na to da postoje fotografije i videozapis tog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, HNS još jednom poziva sudionike domaćeg nogometa da kroz svoje izjave poštuju druge aktere – suce, igrače, trenere, klubove, navijače, medije i Savez jer time poštuju djelatnost kojom se bave. Vjerujemo da svatko svoj posao radi najbolje što može, u interesu svoje struke i organizacije koju predstavlja. U tom kontekstu, HNS ne pozdravlja izjave trenera Hajduka i predsjednika Komisije nogometnih sudaca te je Savez prijavio Brunu Marića Disciplinskoj komisiji HNS-a. Savez je stava da odgovornost koju za svoje izjave imaju djelatnici i dužnosnici klubova vrijedi i za dužnosnike Saveza te da nije primjereno predsjedniku sudačke komisije komentira, piše na službenbim stranicama Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.