HNS usporedio Gvardiola s Baby Lasagnom: Pročitajte kako…

Foto: fah

Branič Manchester Cityja Joško Gvardiol posljednjih mjesec dana igra u životnoj formi, kao branič zabio je pet golova za Manchester City i komplimenti na njegov račun stižu sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je poteškoća na početku u engleskom premierligašu, ali sada mu raste samopouzdanje nakon nekoliko golova koje je zabio u ključnim utakmicama u utrci za naslov, izjavio je trener Pep Guardiola.  Između ostalih, čudesna Gvardiolova izdanja nije propustio prokomentirati niti Hrvatski nogometni savez (HNS), koji je na svojoj službenoj stranici objavio tekst s naslovom “Kako je baby Joško postao veliki dečko“.

“Branič Vatrenih Joško Gvardiol postigao je dva pogotka u uvjerljivom trijumfu prvoplasirane momčadi Premier lige na gostovanju protiv Fulhama (4:0). Prvi u maniri najvećih golgetera današnjice. Pogodak koji sublimira sve karakteristike rođenog strijelca i napadača najveće klase. Brzinu. Osjećaj za prostor. Suradnju. Snalažljivost na malom prostoru. Dribling. I hladnokrvnost u završnici. Drugi uz određenu dozu sreće kao još jednog važnog čimbenika u životima golgetera. Mogao je biti i treći…”, započeo je HNS svoj tekst o Gvardiolu.

Julian Alvarez u sudačkoj je nadoknadi izborio jedanaesterac kod rezultata 3:0 u korist Cityja. Odluka o pobjedniku odavno je pala, a Joško već osigurao status igrača utakmice uslijed dvaju postignutih pogodaka. Suigrači su sugerirali potencijalni ‘hat-trick’. Nije se dogodio. Joško je inzistirao da izvođač bude Julian Alvarez i oduzeo si mjesto u povijesti elitnog engleskog klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je, naime, imao priliku postati prvi branič s ostvarenim “hat-trickom” u Premier ligi. Jedini kome je to pošlo za rukom bio je prvotimac Evertona Steve Watson, ali on u utakmici protiv Leedsa 2003. godine nije igrao kao defenzivac.

“Raspravljali smo na terenu o mogućnosti da ja pucam i naravno da bih to volio, ali u našoj momčadi znamo tko je određen za izvođenje jedanaesteraca. Julian je taj, uzeo je loptu i postigao pogodak”, objasnio je Joško. (Pre)skroman, kao i uvijek.

U danu kada je Baby Lasagna “pojeo” pozornicu u Malmö Areni i osvojio Europu sjajnom izvedbom pjesme Rim Tim Tagi Dim, Baby Joško “pojeo” je travnjak na kultnom Craven Cottageu, stadionu najstarijeg londonskog nogometnog kluba Fulhama, i još jednom osvojio nogometni svijet. U Engleskoj. U kolijevci nogometa. Tamo gdje je nastala “najljepša igra”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi to otpjevao Baby Lasagna… I’m big boy now! Joško Gvardiol na najvećoj je nogometnoj pozornici preko noći postao “veliki dečko”. A tek su mu dvadesetdvije… “, zaključili su.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.