Site icon narod.hr

Hoće li Andrej Kramarić biti spreman za Švedsku i kakvu alternativu sprema Zlatko Dalić?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon pobjede protiv Švicarske 2:1, prve pobjede protiv Švicaraca od osamostaljenja do danas, vratila se jučer poslijepodne iz St. Gallena u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Naime, izbornik Zlatko Dalić priprema momčad za utakmice Lige nacija protiv Švedske u nedjelju i Francuske u srijedu na Maksimiru. Hrvatska reprezentacija jučer je odradila trening na Hitrec-Kacianu, trenirao je i sjajni napadač Hofrenheima, Andrej Kramarić, koji za klub igra sjajno, ali kako stvari stoje neće biti spreman za Švedsku. Naime, Andrej Kramarić je na ovo okupljanje došao s ozljedom aduktora, koju vuče od utakmice s Eintrachtom u prošlom prvenstvenom kolu. Podsjetimo, hrvatski napadač je zabio gol za Hoffenheim, ali je Eintracht slavio 2:1. Kramarić već duže vrijeme briljira u Bundesligi, u jednom trenutku navodno je za njegove usluge zanimanje pokazao i prvak Europe, Bayern, no u hrvatskom dresu ni blizu nije toliko uspješan. Navijači se nadaju kako će tome doći kraj već u nedjelju, naravno, pod uvjetom da će Kramarić biti spreman za igru.

Inače, izbornik Zlatko Dalić je protiv Švicarske Kramarića ostavio na tribini, odluka hoće li Kramarić, s obzirom na navedeno, igrati protiv Švedske bit će donesena neposredno prije utakmice.  Naime, Kramarić je u hrvatskoj reprezentaciji uglavnom igrao na poziciji centralnog napadača, on sam tvrdi kako mu je to puno slabija pozicija od one krilu, dakle, od pozicije koju igra u Hoffenheimu. U slučaju da Kramarić ne bude mogao zaigrati u napadu protiv Švedske Dalić će morati pronaći zamjenu. Nameće se pitanje  hoće li Dalić odustati od sustava koji forsira, dakle, 4-2-3-1? Malo vjerojatno…

Ako Kramarić neće moći igrati kandidati za špicu su Bruno Petković te Ante Budimir, dok bi na krilima trebali igrati Josip Brekalo i Ivan Perišić. Podsjetimo, Budimir, a poglavito Brekalo, odigrali su vrlo dobru utakmicu u St. Gallenu protiv Švicarske, Brekalo je čak i zabio prekrasan pogodak. Bruno Petković još uvijek nije u željenoj formi, a Perišić je protiv Švicarske igrao tek u završnici, naime, izbornik ga je, kao i Luku Modrića, čuvao za utakmice Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version