Hoće li Hrvatska dobiti još jednog stranca u reprezentaciji, nakon što je godinama uspješno dres Vatrenih nosio Eduardo da Silva?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro bi mogla dobiti pojačanje, naime, kako sada stvari stoje nogometaš Dinama, 19-godišnji Daniel Olmo Carvajal, mogao bi uskoro zaigrati pod hrvatskim stijegom. Naime, Olmo, koji nastupa za Španjolsku u mlađim kategorijama, uskoro bi mogao dobiti hrvatsko državljanstvo te bi tako stekao  status potencijalnog hrvatskog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar dio je medija i navijača s oduševljenjem je prihvatio takvu mogućnost, posebno oni koji pamte sjajne igre hrvatskog Brazilca Eduarda da Silve koji je godinama oduševljavao navijače Vatrenih. Popularni Dudu ujedno je i treći strijelac hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena s 29 golova, odmah iza Marija Mandžukića (30 golova) i nenadmašnog centarfora Davora Šukera (45 golova)

”Puno ljudi želi me u reprezentaciji. Sretan sam što sam tu, vidjet ćemo što će se dogoditi kad dobijem hrvatsko državljanstvo”, rekao je u razgovoru za RTL Daniel Olmo, koji je isto tako rekao kako su Zagreb i Hrvatska sada njegov dom. Čak je i trenerska legenda, inače bivši hrvatski izbornik,  Otto Barić nedavno izrazio zadovoljstvo činjenicom da bi Olmo mogao zaigrati za Vatrene. Navodno Barića nije lako impresionirati.

Inače, mladić je u Zagreb stigao u ljeto prije tri godine i to iz Barcelone, debitirao je za prvu momčad kao 16-godišnjak, bilo je to u veljači 2015. protiv Lokomotive. Prošle godine postao je punoljetan te je potpisao novi, četverogodišnji ugovor s višestrukim hrvatskim prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Trener mi daje kontinuitet, a ja dajem sve od sebe na utakmicama. Volio bih da nas dođe gledati više ljudi, ali nema veze, mi igramo za navijače i klub. Najvažnija mi je stvar igrati što bolje”, poručio je Olmo.

S druge strane nemali je broj onih koji postavljaju pitanja, legitimna, naravno…

Umjesto koga bi Olmo mogao zaigrati u hrvatskom dresu s obzirom na sjajnu i talentiranu budućnost koja se ponovno rađa u hrvatskom nogometu? Hrvatska je sjajno ”zastupljena” u srednjem redu. Od iskusnog Luke Modrića, koji će vjerojatno igrati još tri sezone u dresu Vatrenih, do mlađih snaga koje dolaze, ali i onih ”srednjih”, 22-godišnjaka, poput Matea Kovačića, koji nisu na početku karijere ali još desetak godina mogu igrati u vatrenom dresu, pod uvjetom da ne bude ozbiljnijih ozljeda. Podsjetimo, Olmo je prvenstveno krilni ofenzivac, napadač i veznjak, iako je u Dinamovom dresu igrao i druge uloge u sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako dokaže kroz igru kvalitetu kakvu treba imati, i kakvu ima, hrvatski reprezentativac tko sretniji od navijača? Ukoliko Olmo bude samo pola onoga što je bio Eduardo, a čemu se Hrvati nadaju, Hrvatska će dobiti veliko pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.