Hoće li Rakitić zaigrati u nedjelju protiv Slavena na punom Poljudu?

rakitić
Split, 25.07.2024. - Utakmica drugog pretkola Konferencijske lige: HNK Hajduk Split - HB Torshavn. Na fotografiji Ivan Rakitić pozdravlja publiku. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hajduk je uz dosta poteškoća, lošom igrom, jedva izbjegao poraz na Farskim otocima te se plasirao u treće pretkolo Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, igrom, ali i zalaganjem, navijači nisu bili zadovoljni te su to i jasno pokazali. Prije svega zamjeraju treneru na ‘‘kukavičkoj igri”, a na meti kritika je i Flip Krovinović. Iako se nisu proslavili ni Kalik, ni Capan, ni Diallo…

Činjenica je da momčad novog trenera Gennara Gattusa u obje utakmice protiv slabašnog HB Torshavna nijw izgledala kako bi se to od nje očekivalo, kako bi to navijači željeli.  Prvi susret, podsjetimo, na Poljiudu završio je 2:0 pobjedom Bilih, u uzvratu je bilo 0:0, Splićane je spašavao golman Lučič, koji je uz Uremovića jedini koliko toliko zadovoljio kod igrača Hajduka.

Gattuso i Rakitić

Od svega najbitniji je polazak u treče pretkolo gdje će Splićani igrati protiv slovačkog Ružomberoka koji je ozbiljniji protivnik te ovakvom igrom Hajduk neće moći proći do play offa Konferencijske lige. Cilj je grupna faza Konferencijske lige, uostalom zar se zato Hajduk nije pojačavao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znao sam da neće biti jednostavna utakmice, nema takve. Puno smo patili, pogotovo u zadnjih 25 metara i to me smetalo, ali vidim da možemo to nadići treningom. Trebamo rasti, dosta smo danas griješili, ali trudom i radom možemo se popraviti. Sretni smo što smo prošli, okrećemo se nedjelji i nakon toga opet Europi”, kazao je Gattuso nakon utakmice nakon čega se okrenuo opravdanjima, odnosno hladnom vremenu i terenu. Zar goste iz Farskih otoka prije tjedan dana u Splitu nije dočekalo ovo naše, hrvatsko toplo vrijeme?

“Ovo je drugi sport igrati na ovakvom terenu. Lopta je brža i drugačije skače, ali ne priznajem nikakve isprike, moramo biti spremni na ovakve uvjete. Moramo popraviti našu igru. Bilo je jako hladno, 11 stupnjeva, teško je igrati nakon vrućine u Splitu, ali nema nikakvih opravdanja.

Moramo biti bolji u posljednjih 25 metara, imali su tri-četiri kontre gdje smo trebali bolje reagirati u obrani”, smatra talijanski stručnjak na klupi Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što je Gattuso rekao svojim igračima nakon lošeg prvog dijela susreta?

“Rekao sam im da moramo biti bolji, pogotovo u posljednjih 25 metara. Imali su 3-4 kontranapada koja smo loše očistili. Trebali smo i popraviti igru u posljednjih 25 metara, eto to sam im rekao”.

Iskusni Ivan Rakitić debitirao je sinoć za Hajduk, nažalost, još uvijek se ne vidi ta razlika koju bi jedan takav nogometaš trebao donijeti Hajduku, no ima vremena, tek je počelo… Hoće li Rakitić igrati u nedjelju protiv Slaven Belupa na Poljudu na startu nove sezone HNL-a?

“Vidjet ćemo, nećemo pomagati našim protivnicima”, zaključio je talijanski stručnjak, koji nije želio okriti hoće li legendarni nogometaš zaigrati u nedjelju na vjerojatno ispunjenom Poljudu. Međutim, njegova je izjava vrlo znakovita, očito Rakitić je daleko od potpuno spremnog nogometaša, baš kao i Ivan Perišić, još jedna vatrena legenda u dresu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasmanom u treće pretkolo Hajduk je zaradio gotovo eura što je jednako godišnjoj plaći Ivana Rakitića.. Dakle, nije sve tako crno, tek je počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.