Site icon narod.hr

Hoće li Rujevica biti spremna za Ligu prvaka?

Foto: Facebook

Odmah po završetku za Rijeku spektakularne sezone, u kojoj je klub osvojio sve što se moglo, Kup i prvenstvo, Rujevica je krenula s pripremama za novu. Najvažnije je pripremiti stadion za europske kvalifikacije s obzirom kako je momčad Matjaža Keka izborila povijesni plasman u pretkola Lige prvaka. Odmah po završetku sezone krenulo se u izgradnju sjeverne tribine koja bi trebala biti gotova da početka europskih kvalifikacija, dakle, praktički već za nekoliko dana. Kompletna Rujevica ipak neće biti potpuno spremna na početku kvalifikacija kako se u prvi mah očekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tribina će vjerojatno biti spremna za treće pretkolo Lige prvaka i drugo kolo HNL-a, ali što je najvažnije, sve je pod kontrolom”, za Kanal Ri izjavio je direktor Rijeke Vlado Čohar, koji sasvim sigurno najbolje poznaje situaciju glede Rujevice. Nakon što radovi budu završeni kapacitet Rujevice doseći će 8000 mjesta time će stadion Rijeke zadovoljiti kriterije koje je postavila Uefa.

“Veliki sam optimist da će cijeli kompleks dobiti zeleno svjetlo čak i za grupnu fazu”, uvjeren je direktor Čohar. Uefa tek mora, s obzirom na sve navedeno, dati zeleno svjetlo Rijeci  za igranje grupne faze LP-a, iako je Rijeka, kako smo već pisali, dobila dozvolu za igranje utakmica na Rujevici.

Dozvola Uefe odnosila se očito tek na kvalifikacijske utakmice, ali ne i za grupnu fazu.  No, ako se Rijeka plasira u Ligu prvaka i ako radovi budu do tada završeni Rijeka, odnosno Rujevica, će vjerojatno dobiti dozvolu i za grupnu fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version