Hokejaši Medveščaka pobijedili Sibir

Hokejaši Medveščaka u svom 23. nastupu ove sezone u KHL-u pobijedili su Sibir sa 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pred oko 4500 gledatelja u Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak je u prvoj trećini najbliže vodstvu bio u 9. minuti (8:30), ali je James Wright propustio realizirati kazneni udarac, no “Medvjedi” su do prednosti stigli u 23. minuti (22:38), kad su momčadi bile s po četiri igrača na ledu. Gostujući vratar Mikko Koskinen zaustavio je udarac Carlea, ali je do odbijenog paka prvi stigao mladi Šveđanin Edwin Hedberg i u svom prvom nastupu za Medveščak postigao prvijenac u KHL-u. Bio je to jedini pogodak nakon 40 minuta s obzirom na to da je Barry Brust ponovno bio nesavladiv obranivši svih 16 udaraca gostiju, a i Koskinen je samo jednom kapitulirao, a zaustavio 13 pokušaja ”medvjeda”.

Do kraja dvoboja finski vratar je još jednom svladan u posljednjoj minuti (59:23) kad je Medveščak imao igrača više, što je iskoristio James Wright. Uz strijelca prvog pogotka, vrlo aktivnog 20-godišnjaka Edwina Hedberga koji je proglašen igračem utakmice, najzaslužniji za novu pobjedu ”medvjeda” bio je Barry Brust. Za svoj drugi shutout u ovoj sezoni zaustavio je sva 23 udarca gostujućih hokejaša.

Medvešak je s 27 bodova zasjeo na 11. mjesto ljestvice Zapadne konferencije, ali ga samo dva boda dijele od sedmog Slovana i osmog Vitjaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicom protiv Sibira Medveščak je započeo seriju od četiri domaće utakmice. Već u srijedu (19.30 sati) u Domu sportova gostuje Metalurg iz Novokuznjecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.