Site icon narod.hr

Hrgović ostao bez promotora, ali to bi zapravo moglo biti dobro za njega

Foto: fah

Boksač Filip Hrgović već je tjedan dana bez promotora, no to bi mogla biti dobra vijest za njegovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je prije više od šest godina Filip Hrgović ušao u profesionalne boksačke vode, njegova promotorska kuća bila je Wasserman Boxing, pod vodstvom braće Kallea i Nissea Sauerlanda.

Filip je na kraju došao do pozicije obveznog izazivača IBF-a, ali dojam je da se to moglo dogoditi puno ranije, samo da su mu promotori uspjeli ranije osigurati mečeve poput onih protiv Zhanga Zhileija i Demseyja McKeana, prenosi Gol.hr.

Od prosinca 2019. godine, kad je protiv Erica Moline ostvario dotad najvažniju pobjedu, pa do meča protiv Zhileija Zhanga u kolovozu prošle godine, prošle su dvije godine i osam mjeseci tijekom kojih je Filip odradio četiri meča, ali protivnici su bili boksači daleko od ikakva renomea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ga čeka važan meč

Trenutačno je Filip u odličnoj situaciji, ali postavši slobodnim igračem, ona je postala još bolja, zapravo najbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. I sad je trenutak u kojem će morati povući potez koji će imati ogroman utjecaj na ostatak njegove karijere.

Na papiru zvuči sjajno, ali da bi se to dogodilo, IBF prvo mora titulu oduzeti Oleksandru Usiku. Oni su to najavili napraviti, ali tek nakon što Usik odradi prvi meč protiv Tysona Furyja, u slučaju da odmah prihvati revanš.

Njegov je glavni cilj potvrditi svoj status i već se u idućem meču boriti za svjetski naslov, dobiti meč kakav je izborio i kakav mu pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga zajedno sa svojim menadžerima treba gledati prema tome tko je promotor koji mu to najbolje može omogućiti. On je teškaš iz samog vrha i nema sumnje da će gotovo svi veći promotori biti zainteresirani dovesti ga u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version