Hrvat o Hrvatu: Danijel Subašić najavio veliko polufinale Lige prvaka; ‘Mandžukić je sjajan tip, veseljak i igra u velikoj formi’

Foto: fah

Najbolji hrvatski golman Danijel Subašić ove sezone u dresu Monaca brani sjajno, jedan je od najzaslužnijih za velike rezultate kluba kojem prije sezone nitko nije davao puno šansi. Tko je uopće početkom jeseni prošle godine mogao zamisliti Monaco u polufinalu Lige prvaka i na čelu francuskog prvenstva istodobno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić je uoči polufinala progovorio o svojim dojmovima i šansama svog kluba protiv ipak favoriziranog Juventusa. Suba se, dakako, osvrnuo i na sjajne igre Marija Mandžukića u dresu talijanskog prvaka. Ipak su Mandžukić i Subašić suigrači u reprezentativnom dresu.

Što o Mandžukiću kaže golman koji je čvrsto zaključao vrata svog kluba?

Mandžo je sjajan tip, veliki zafrkant, veseljak koji uvijek diže atmosferu u svlačionici reprezentacije, uopće mi nije jasno zašto se o njemu stvorila nekakva fama kao mrkom i neljubaznom liku…” Nažalost, u polufinalu Lige prvaka između Juventusa i Monaca neće biti drugog hrvatskog reprezentativca, Marka Pjaca, koji će spektakl propustiti zbog teške ozljede koju je mladi nogometaš Juventusa zaradio u Tallinnu na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Estonije.  Podsjetimo, Monaco i Juventus sreli su se u četvrtfinalu Lige prvaka prije dvije godine, Talijani su slavili 1:0 i 0:0, a jedini gol za Juve zabio je iz spornog kaznenog udarca Arturo Vidal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pitate kladioničare Juve je i danas favorit protiv Monaca, dok je Real u drugom polufinalu favorit u odnosu na gradskog suparnika Atletico. Objektivno, najmanje 80 posto anketiranih ljubitelja nogometa smatra da će veliko finale najjače klupske nogometne lige ove sezone igrati Real i Juventus. No, predviđanja su jedno, stvarnost nešto posve drugo.

“Zaslužili smo više od poraza, nije lijepo da nam ovako sude u Ligi prvaka”, komentirao je Danijel Subašić poraz svoje momčadi prije dvije godine od talijanskog prvaka, prenosi portal Goal.com/hr.

U spomenutoj utakmici prije dvije godine Subašić je bio najjači oslonac svog kluba, nije pomoglo, iako je u dvije utakmice primio tek jedan gol. Dvije godine kasnije Monaco ima prliku za uzvrat, ali i puno opasnijeg protivnika ispred sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će teško, Juventus je sjajna momčad, dobro su posloženi, igraju savršenu obranu… Oni su favoriti, no ni mi nismo bez šansi. Do sada smo uspijevali zabiti svima, pa ćemo, vjerujem, zabiti i njima. Mi smo neopterećeni, igramo, pa što Bog da…”, izjavio je Subašić, jedan od rijetkih nogometaša Monaca koji bio sudionik poraza od Juventusa prije dvije godine, puno se toga promijenilo, i kod Juventusa i kod Monaca, mnogi će se s time složiti, na bolje.

Kad smo kod Juventusa recimo kako kultni talijanski klub također ima svog sjajnog čuvara mreže, legendarnog Buffona. Vratar talijanskog prvaka djeluje zastrašujuće dobro, brani u sjajnoj formi iako je na pragu petog desetljeća života.
“Bez obzira na sve promjene u obje momčadi, oni su i dalje iskusniji, no nešto će se pitati i nas. Mandžo igra u sjajnoj formi, jedan je od najvažnijih igrača Juventusa, iako ne postiže puno golova. On ima jako važnu ulogu u Allegrijevoj momčadi”, poručio je vlasnik vatrene jedinice, Danijel Subašić, nakon čega je dodao: “Juventus je zaista veliki klub i, čim zakoračiš na stadion, to se itekako osjeti. Prije dvije godine sam prvi put branio tamo, sjajna je bila atmosfera, publika prava nogometna, glazba kao u disko klubu… Za uspomenu sam uzeo dres jednog od mojih uzora, Gigija Buffona…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.