Hrvat to nije zaslužio: Juventus zapravo želi otjerati Marija Mandžukića!

Foto: fah

Prvak Italije, Juventus, bolje rečeno novi trener Maurizijo Sarri, i definitivno se odrekao Marija Mandžukića, jednog od najboljih igrača Stare dame prošle sezone. Naime, Sarri je na tiskovnoj konferenciji kazao kako je Argentinac Gonzalo Higuain u prednosti ispred hrvatskog napadača jer je ”više pokazao na ljetnim pripremama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se pojavila vijest kako 33-godišnji bivši hrvatski reprezentativac ne putuje na gostovanje kod Fiorentine iako je potpuno spreman za igru. To je jasna poruka bivšem hrvatskom reprezentativcu.

Kako smo već pisali Mandžukić, ali i Emre Can, izbačeni su s popisa igrača koji će u jesenskom dijelu sezone igrati u Ligi prvaka, s obzirom na sve ono što se sada događa očito kako talijanski klub čini sve ne bi li hrvatskog napadača prisilili da napustiti klub. Mandžukić je, podsjetimo, u ljetnom prijelaznom roku imao nekoliko ponuda, no, odlučio je ostati u Juventusu uvjeren i svoju kvalitetu ali i pravednost trenera.  Pravdu trenera nije dočekao.

Talijanski mediji pišu da bi Mandžukić mogao otići u zemlje u kojima se nogomet ni blizu ne igra na razini kakva je jedna talijanska liga, primjerice, spominje se Katar, točnije rečeno Al-Gharafa koju je Mario već nekoliko puta glatko odbio. Juventus jednostavno želi prisiliti Mandžukića da prihvati ponudu koja dolazi iz zemlje u kojoj će se 2022. igrati Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta dello Sport i Calciomercato pišu da je Mandžukić ponovno dobio ponudu iz Katara, no, on ne želi ići u Katar, a navodno su se u igru uključili i klubovi iz MLS lige, želi ga navodno LAFC.

“Žao mi je i nije ugodno donositi takve odluke, ali bilo je neophodno. Žao mi je zbog dvojice vrlo važnih igrača koji nisu na popisu, ali te poteškoće pokazuju snagu našeg sastava”, pokušao je objasniti trener Juventusa, Sarri, svoje nekorektno ponašanje prema Mandžukiću, koji je izgleda, htio to ili ne, na izlaznim vratima Juventusa nakon četiri vrlo dobre godine i osvojenih naslova prvaka Italije. Posjetimo, u jednom je trenutku borbeni Hrvat bio i jedan od kapetana Juventusa, dakako, bilo je to ne tako davno, u vrijeme Allegrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.