Site icon narod.hr

Vatreni osvojili ACUD kup: Golijada Hrvatske u Kairu

epa11245738 Ramy Rabia of Egypt in action against Bruno Petkovic of Croatia during the Egypt Capital Cup final between Egypt and Croatia in the New Capital, Egypt, 26 March 2024. EPA/KHALED ELFIQI

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Egipat 4:2 u Kairu u finalu ACUD kupa, pripremnog turnira uoči Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je poveo već u šestoj minuti, a strijelac je bio Rami Rabia. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a Nikola Vlašić je u 21. minuti sa 16 metara pogodio pod gredu suparničkih vrata.

U 57. minuti Bruno Petković je glavom pogodio za 2-1, dok je finale odlučeno u 77. minuti kada je, također glavom, za 3-1 poentirao Andrej Kramarić. Potom je zabio i Lovro Majer, u 86. minuti je postigao gol za 4-1, dok je u četvrtoj minuti nadoknade Mohamed El Shami dao pogodak za konačnih 4-2 Hrvatske.

Bila je ovo druga međusobna utakmica Egipta i Hrvatske u povijesti. Premijerni dvoboj, također prijateljskog karaktera, završio je bez pobjednika 2:2. Oba pogotka za Egipat je postigao njihov današnji izbornik Hossam Hassan, dok su hrvatski strijelci bili Davor Vugrinec i Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici za treće mjesto ACUD kupa u Kairu Tunis i Novi Zeland su unutar 90 minuta odigrali 0-0, a nakon jedanaesteraca slavio je Tunis s 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version