Site icon narod.hr

Hrvatska futsal reprezentacija nadigrala Ukrajince i osigurala EP

futsal

Foto: HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija sa stilom je stigla na mali korak do vize za Europsko prvenstvo 2022. godine, uvjerljivom gostujućom pobjedom kod Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom nastupu u novom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska je upisala i četvrtu pobjedu te dva koja prije kraja natjecanja u Skupini 1 drži prvo mjesto na tablici, koje donosi izravan plasman na europsku smotru najboljih u Nizozemskoj.

Hrvatska je na gostovanju kod Ukrajine – koju je preokretom u završnici osječkog ogleda pobijedila 3:2 – povela u devetoj minuti, kada je Suton iz prekida pronašao strijelca Matoševića, no uskoro je uslijedio brzinski preokret Ukrajinaca. Šoturma je prvo realizirao šesterac, a nepunu minutu kasnije, također nakon prekida, Zvaryč iz daljine pogađa za 2:1.

Međutim, u 15. minuti Marinović briljantnim potezom vara vratara Cypuna za izjednačenje na 2:2, da bi deset sekundi prije odlaska na odmor ukrajinski vratar dobio crveni karton zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojčanu prednost Hrvati nisu iskoristili, no vrlo je brzo Marinović iz blizine vratio prednost Mavrovićevim izabranicima, da bi Jelovčić fantastičnim pogotkom sa svoje polovice prebacio Suhova za 4:2. Potom su Ukrajinici zaigrali s igračem-vratarem, što je Kanjuh kaznio novim dalekometnim pogotkom, preko cijelog terena.

Marinović je zatim prodorom kroz ukrajinsku obranu povisio na 6:2, a “točku na i” stavio je Suhov autogolom minutu prije kraja dvoboja.

U posljednja dva kvalifikacijska okršaja Hrvatska će gostovati kod Albanije (7. travnja, Tirana) te dočekati Dansku (10. travnja, Varaždin): prvo mjesto može izgubiti samo ako ostane praznih ruku, a Danska pobijedi u sva svoja tri preostala susreta, uključujući i onaj protiv Hrvatske, uz bolji rezultat od 4:1. Europsko prvenstvo na rasporedu je od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine, a u Amsterdamu i Groningenu nastupit će 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za Futsal EURO, Skupina 1:
1. Hrvatska 12 (4)
2. Ukrajina 3 (3)
3. Danska 3 (3)
4. Albanija 3 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version