Hrvatska još uvijek može ostati u elitnom razredu Lige nacija: Evo kako

epa08820713 Swedens Marcus Berg (L) chasing Croatia's Marin Pongracic (R) during UEFA Nations League group A3 match between Sweden and Croatia at Friends Arena in Stockholm, Sweden, 14 November 2020. EPA/Henrik Montgomery SWEDEN OUT

Hrvatska je u 5. kolu skupine A3 Lige nacija izgubila u Švedskoj 2:1 i ozbiljno si ugrozila šanse za ostanak u elitnom razredu .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Hrvatska i Švicarska imaju jednak broj bodova, iako je Hrvatska i dalje ispred.

Prvi kriterij određivanja poretka je broj bodova osvojen u međusobnim susretima, a kako su obje momčadi osvojile po tri boda gleda se gol razlika u međusobnim omjerima, obje momčadi zabile su isti broj golova u međusobnim susretima kao i broj golova u gostima u međusobnim susretima.

Sljedeći kriterij je ukupna gol razlika. Tu su izjednačeni tako da idući kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi Hrvatska ostala u najvišem razredu Lige nacija u utorak protiv Portugala na Poljudu ne smije ostvariti lošiji rezultat nego Švedska u gostima kod Francuske. U slučaju istih bodova Hrvatska će zadržati treće mjesto, a Švedska će ispasti u B razred Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.