Site icon narod.hr

Hrvatska judašica Matić srebrna u Taškentu

matić

Foto: fah

Judašica Barbara Matić osvojila je srebro drugog dana IJF Grand Slama u uzbekistanskome Taškentu u kategoriji do 70 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu se Matić susrela osmi put protiv Austrijanke Michaele Polleres, a borba je otišla u golden score. U produžecima borbe Polleres nakon pregleda snimke sudaca pobjeđuje požrtvovnom tehnikom.

Kao prva nositeljica kategorije Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu nakon minute i petnaest sekundi pobjeđuje Kubanku Idelannis Gomez gušenjem, a u četvrtfinalu i Talijanku Martinu Esposito.

U polufinalu Matić pobjeđuje Šveđanku Annu Bernholm, koja je skupila tri opomene i zaradila diskvalifikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je lani u Taškentu osvojila naslov svjetske prvakinje, svladavši tada u finalu Laua Cvjetko, koja je danas poražena u prvoj borbi od Ukrajinke Nataliije Čistjakove.

U kategoriji do 63 kg Katarina Krišto je upisala je poraz protiv Brazilke Tamires Crude, dok je Iva Oberan izgubila od Francuskinje Agathe Devitry, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version