Site icon narod.hr

Hrvatska osvojila tri medalje na Europskom judo kupu

Prvi dan – subota – Europskog judo kupa u Dubrovniku prošao je u uspjesima Tihee Topolovec, Ane Kokeze i Tene Šikić, koja je slavila u hrvatskom okršaju za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadetska viceprvakinja svijeta u kategoriji do 52 kg Tihea Topolovec nastavila je s odličnim rezultatima. Nakon što je krajem ožujka na Europskom kupu u Sarajevu osvojila zlato, u Dubrovniku je potvrdila sjajnu formu još jednom najsjajnijom medaljom.

Topolovec je u prvom kolu bila slobodna, a do finala je prošla preko Sejdinović (BiH) i Guihur (FRA). U borbi za zlato svladala je Nijemicu Nordmeyer i oduševila okupljenu publiku.

“Fantastično je vidjeti ovakav iskorak u broju natjecatelja i organizaciji, pogotovo kada se zna da je već prošle godine Europski kup u Dubrovniku bio odličan. Dubrovčani su pokazali da su odlični organizatori i iznimno mi je drago zbog toga”, rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre nastupe na domaćem tatamiju je pokazala 16-godišnja Iva Oberan (do 57 kg), koja je došla do polufinala, a tamo izgubila od iskusnije Kaiser (NJE). U borbi za broncu išla je na europsku viceprvakinju do 23 godine Tenu Šikić, koja je i slavila iponnom nakon samo 14 sekundi.

U kategoriji do 63 kg Francuskinja Yvin je imala čak tri borbe protiv hrvatskih judašica. U prvom izlasku na tatami je pobijedila Luciju Babić, da bi u repasažu pobijedila i Bugu Kovač. Borba za broncu je donijela priliku Splićanki Ani Kokezi da uzvrati Francuskinji, u čemu je i uspjela, nakon što je i sama, u polufinalu izgubila od Francuskinje Peschaud.

U muškoj konkurenciji nije bilo većih uspjeha za hrvatske predstavnike, a najdalje je uspio doći Danijel Kapac (do 73 kg), koji je u prvom kolu bio slobodan, a zatim pobijedio Jacobsena (NOR) i nakon toga izgubio od Čeha Jecmineka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas nas iščekuju nova uzbuđenja, a prva imena programa su Brigita Matić (do 78 kg) i Ivana Šutalo (iznad 78 kg).

Pred 800 gledatelja u dvorani Gospino polje najviše uspjeha upisali su judoke iz Rusije, a prvo ime Alim Gadanov je pokazao dominaciju sa četiri ippona u prvih pet nastupa, a to ipak nije uspio okruniti zlatom, budući da je bolji od njega bio sunarodnjak Mikhail Nanii.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version