Hrvatska pobijedila Kamerun 4-0, dugo se hrvatski navijači nisu osjećali tako dobro

Hrvatska je još uvijek u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu. U sjajnoj, nadahnutoj partiji Hrvati su u Manausu, srcu Amazonije, pobijedili Kamerun s 4-0 (1-0) pogocima Olića, Perišića i dvaput Mandžukića. Unatoč teškim klimatskim uvjetima naša je momčad izgledala moćno, snažno i skladno i dosad najuvjerljivija pobjeda na prvenstvu, s onom Nizozemaca protiv Španjolaca, uistinu je mogla razgaliti srca hrvatskih navijača na stadionu i u domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjejak u 22 sata Hrvatska u Recifeu igra protiv Meksika i s pobjedom može osigurati plasman u sljedeći krug, u osminu finala. Gdje bi je čekali Nizozemska ili Čile, ovisno o raspletu utakmice tih suparnika.

Kamerun je prilično oštro i žestoko ušao u utakmicu, pripravio nekoliko opasnih napada koji su srećom bili obranjeni. Bilo je jasno da i kamerunska reprezentacija u ovoj utakmici ima ambiciju i trebalo jenekoliko minuta da hrvatska momčad poveže konce svoje igre. Čim je u tome uspjela došao je i rezultat.

U 11. minuti prvi opasan napad Hrvatske urodio je plodom. Srna je probio desnu stranu, kamerunska obrana nakratko je uspjela otkloniti opasnost, lopta je došla do Perišića koji je tukao rema golu. No, bio je neprecizan, ipak loipta je došla kod Olića koji je loptu zakucao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko minuta kasnije Perišić je bio u sjajnoj prigodi, no kamerunski vratar njegov udarac je obranio. Bila je to velika šansa, iz takve prilike, posve neometan Perišić je morao zabiti, bio je na pet metara udaljenosti od gola, tukao je ravno u vratara.

U poprilično rastrganoj igri Hrvatska je ipak bolje stajala na terenu, a Kamerun se prodorima preko svojih bokova pokušao vratiti u utakmicu. Naša je momčad prijetila brzim protunapadima i u tome bila prilično uspješna. U jednom takvom protuudaru Mandžukića je bez lopte udario Song, s leđa. Dobar sudac, Portugalac Proenca istog trenuta pokazao mu je crveni karton. Hrvatska je imala predkraj prvog poluvremena igrača više.

Odmah na početku drugog poluvremena svjedočimo izvrsnom prodoru Perišića, pretrčao je pola terena, ostavljajući iza sebe Kamerunce, došao je ispred vratara i sjajnim udarcem zatresao mrežu, Hrvatska je povela 2-0…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zaigrala još bolje, stvarajući, redajući prigode pred kamerunskim vratima. U 62. minuti pogodak za 3-0 vodstvo Hrvatske postigao je i Mandžuić, glavom nakon kornera. Ova utakmica postajala je tako hrvatska nogometna rapsodija.

Izbornik Niko Kovač potom je zamijenio Olića Eduardom. Ivica Olić je pri izlasu s terena dobio pljesak i kamerunskih i hrvatskih i neutralnih navijača. Eduardo je odmah nakon ulaska sjajno tukao, vratar je loptu jedva obranio, odbio je na noge Mandžukića koji je zabio svoj drugi pogodak, to je bilo 4-0 za Hrvatsku.

Optimizma nakon ovako odigrane utakmice a prije dvoboja sa sjajnim Meksikom mora biti. Dugo se hrvatski navijači nisu osjećali tako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.