Hrvatska reprezentacija 13. najvrijednija na SP-u, Španjolska na vrhu

Španjolska nogometna reprezentacija najvrijednija je po igračima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok je ukupna vrijednost hrvatskih reprezentativaca 13. od 32 zemlje sudionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski financijski časopis Valor objavio je danas ljestvicu po kojoj su svjetski i europski prvaci Španjolci vodeći s ukupnom vrijednošću od 486.9 milijuna eura. Iza Španjolaca su Argentinci s 474.1 milijuna eura, te domaćin Brazil s 470,2 milijuna eura. Nijemci su četvrti s 445,6 milijuna eura, a dalje slijede Francuska (398.6), Engleska (354,2), Belgija (336,1) i Italija (322,4).

Hrvatska momčad je procijenjena na 187 milijuna eura, te je 13. po vrijednosti, ali i druga u skupini A, iza Brazilaca, a ispred Kameruna (133) i Meksika, čija je momčad procijenjena na samo 68.2 milijuna eura. Skupina A, u kojoj je Hrvatska, vrijedi ukupno 858 milijuna eura, a “najbogatija” je skupina D u kojoj Engleska, Italija, Urugvaj i Kostarika zajedno vrijede 906 milijuna eura. Najsiromašnija selekcija prvenstva je Honduras, čiji igrači dostižu cijenu od 32.3 milijuna eura.

Najvrijedniji igrač prvenstva je Argentinac Lionel Messi s 138.1 milijuna eura, dok je Portugalac Cristiano Ronaldo drugi s 107.3 milijuna eura. Od hrvatskih igrača Brazilci su kao navrijednijim procijenili Luku Modrića i to na 32 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.