Hrvatska srebrna

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu. Od hrvatskih pjeskaša bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je “selecao” došao do svog četvrtog naslova u povijesti svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj areni u brazilskom Recifeu pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu, te koncentriranom igrom i pritiskom na njihovom dotada ponajboljem igraču, markeru Bruni došli do prednosti koju su uspjeli zadržati do kraja prvog perioda. Vrijedi pohvaliti i odličnu suradnju obrane s vratarom Totićem koji je obranio nekoliko bitnih lopti.

U drugom setu Brazilci su promijenili taktiku, ubacili Nascimenta na poziciju markera, te im je igra postala tečnija. Laganim stvaranjem prilika, uz činjenicu kako je cijela obrambena linija imala već zarađena isključenja, Brazilci se odvajaju na šest pogodaka razlike i tu prednost su održali do kraja seta. Poravnatim rezultatom utakmica je otišla u “treći set”, raspucavanje, gdje se posebno istaknuo braziski obrambeni igrač Diogo s tri odlične intervencije, čime je Brazilu osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka, četvrti ukupno. Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu.

Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i defintivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja”, izjavio je nakon finalne utakmice Drago Vojnović, reprezentativni pivot Hrvatske.

Vrijedi napomenuti i kako je hrvatski vratar Igor Totić izabran za najboljeg vratara turnira.

Brazil – Hrvatska 2-1 (20-23, 26-20, 5-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil: Wellington 4, Nailson 12, Nascimento 6, Torres, Claudio 2, Bruno 8, Diogo, Barcelos, Gil 20, Anderson

Hrvatska: Totić, Jurić 4, Paradžik 4, Henigman, Vojnović 10, Semren 14, Đikić 8, Dumnečić 4, Prka, Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.