Site icon narod.hr

Hrvatska ženska vaterpolo reprezentacija putuje u Beograd

Foto: hvs.hr

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolistice su na kvalifikacijskom turniru u portugalskom Rio Maioru pobijedile Švicarsku (17-4), te izgubile od Grčke (3-24) i Portugala (5-8) osvojivši treće mjesto u skupini i plasman na EP.

“Ispunili smo sva očekivanja i plasirali se na EP u Beogradu. Kako je ekipa vrlo mlada, sada prvo moramo uskladiti njihove školske obveze, a nakon toga, ovisno o tome koliko nam financije budu dozvoljavale, obaviti što kvalitetnije pripreme. U Beogradu ćemo se boriti za plasman između sedmog i 10. mjesta,” kazao je izbornik Nikša Savin.

Za Hrvatsku su igrale: Nataša Anđelić, Emmi Miljković, Petra Županić, Tereza Balić, Dina Lordan, Petra Bukić, Anamaria Brnas, Domina Butić, Iva Novosel, Ivana Butić, Julija Božan, Martina Nadilo i Alexandra Ratković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo u Beogradu igra se od 9. do 23. siječnja 2016.

Rezultati:
1. kolo – petak, 25. rujna
Hrvatska – Grčka 3:24
Švicarska – Portugal 1:22

2. kolo – subota, 26. rujna
Grčka – Švicarska 22:2
Portugal – Hrvatska 8:5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. kolo – nedjelja, 27. rujna
Hrvatska – Švicarska 17:4
Portugal – Grčka 3:22

Poredak: 1. Grčka, 2. Portugal, 3. HRVATSKA, 4. Švicarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version