Site icon narod.hr

Hrvatski boćari s invaliditetom na Svjetskom kupu u SAD

Foto: fah

Najbolji hrvatski boćari s invaliditetom Davor Komar, Damir Juren i Melisa Osmanović nastupit će od 22. do 29. rujna u Kansas Cityu na turniru Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom natjecanju nastupit će 80 boćara i boćarica iz 15 zemalja, a među njima i naši ponajbolji boćari s invaliditetom koji se nadaju da bi u kategoriji natjecatelja s mišićnom distrofijom (BC4) mogli sakupiti vrijedne bodove za svjetsku rang-listu temeljem koje će se odrediti i putnici za Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

“Ovaj turnir, osim prilike za skupljanje što više bodova za svjetsku rang-listu, bit će i jako dobra priprema za najvažnije natjecanje ove godine, a to je Europsko prvenstvo koje će se održati od 25. listopada do 2. studenog u portugalskoj Povoi de Varzim”, rekao je izbornik naše boćarske reprezentacije Tomislav Bunjevac.

Najbolji hrvatski boćar s invaliditetom Puležanin Davor Komar ističe da je njegov višesatni trening sa kolegama iz Slovenije već polučio dobre rezultate pa je ove godine već u tri navrata pobjeđivao zlatnog paraolimpijca iz Rija u paru i srebrenog sa istih paraolimpijskih igara u pojedinačnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza mene su ove godine tri zlatne medalje pojedinačno i dvije srebrne u paru sa mojom sportskom partnericom Melisom Osmanović i zato s puno optimizma odlazim na prvi značajniji test u Kansas City gdje očekujem i svoju prvu borbu za svjetsku medalju. Ako nastavim ovakav uspješan niz, vjerujem da imam realne šanse nastupiti na POI Tokio 2020, kao prvi hrvatski boćar koji je nastupio na najvećem sportskom događanju sportaša s invaliditetom,” optimistički je zaključio Komar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version