Hrvatski košarkaši saznali protivnike na kvalifikacijskom turniru za OI

Zagreb, 13.11.2022.- Utakmica 4. kola pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo košarkaša 2025. Hrvatska - Poljska. Na fotografiji Aleksander Dziewa, Toni Nakic, Michal Sokolowski. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši košarkaši igrat će na turniru u Pireju te su smješteni u skupinu A zajedno sa Slovenijom i Novim Zelandom. U skupini B igrat će domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, odlučeno je na ždrijebu u sjedištu FIBA-e u Miesu (Švicarska).

Četiri turnira, na kojima će sudjelovati ukupno 24 reprezentacije, a jedna od njih je i Hrvatska, bit će održana od 2. do 7. srpnja sljedeće godine u četiri grada: Valenciji (Španjolska), Pireju (Grčka), Rigi (Latvija) i San Juanu (Portoriko).

U Valenciji će igrati Španjolska, Libanon, Angola, Finska, Poljska i Bahami, u Rigi Latvija, Filipini, Gruzija, Brazil, Kamerun i Crna Gora, a u San Juanu Portoriko, Italija, Bahrein, Meksiko, Obala Bjelokosti i Litva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Plasman na OI već su osigurali domaćin Francuska, SAD, Njemačka, Australija, Kanada, Kina, Japan, Srbija i Južni Sudan.

Nakon utakmica u skupini, dvije prvoplasirane reprezentacije igrat će polufinalne mečeve, a pobjedničke momčadi će se plasirati u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo će pobjednička reprezentacija na svakom od četiri turnira izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu (27. srpnja – 11. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.