‘Hrvatski’ mediji i dalje prvo bijelo polje na grbu proglašavaju ustaškim grbom, dok se HNS ispričava…

Foto: fah

Kako je zavladala ljetna žega, što nije toliko neuobičajeno u ljetnom razdoblju bez obzira na katastrofične napise ”hrvatskih” medija, tako je očito Sunce mnogima udarilo u glavu. Nesreća je u tome što su od tih ”mnogih” i neki ”hrvatski” novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u sve četiri utakmice, dakle, protiv Engleske, Češke, Škotske i Španjolske igrala u dresovima na kojima je otisnut hrvatski grb s prvim bijelim poljem (očito se misli na grb u zastavi), kakav je na zagrebačkoj crkvi Sv. Marka, a koju, za informaciju ”hrvatskim” medijima, nije projektirao poglavnik NDH Ante Pavelić. Bez obzira na to dio nazovi hrvatskih medija grb s prvim bijelim poljem i dalje naziva ustaškim grbom, a što, dakako, nema veze s istinom jer je i prvi grb nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj, govorimo o službenom grbu, počinjao s prvim bijelim poljem. Tako ti isti mediji kao kontra argument grbu s prvim bijelim poljem spominju SFRJ, odnosno činjenicu da je komunistička Jugoslavija, koja je, primjerice izvršila pokolj u Vukovaru (JNA) koristila grb s prvim crvenim poljem, a onda doslovce lažu tvrdnjom da se takav grb, s prvim bijelim poljem. nije koristio kao službeni u Hrvatskoj. Koristio se i bio je  u službenoj uporabi do donošenja Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske, 21. prosinca 1990.  Bio je kratko, ali je bio.

Jedan ekstremni portal od svega je pokušao napraviti problem, no kao i s pozivom na bojkot Vatrenih ponovno, dakako, kod ozbiljnih ljudi nisu uspjeli. Ne ide im kad je u pitanju sabotiranje hrvatske reprezentacije, kao što im neće poći za rukom rušenje izbornika Zlatka Dalića, pozivajući se na Guardian, koji je na sramotan način pratio izbore u SAD-u.

Iz HNS-a tvrde kako se radi o ”nenamjernoj grešci” te su se ispričali hrvatskim navijačima koji na tribinama u dobroj mjeri nose zastave koje počinju s prvim bijelim poljem. Kome isprike? I zbog čega? Doduše, treba koristiti, posebno kad se radi o nacionalnim reprezentacijama, službeno obilježje naše zemlje, ali se ne radi o skandalu, a posebno to nikakve veze s fašizmom nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, takve gluposti nazovi hrvatskih medija jedva su dočekali Vučićevi tabloidi u Srbiji, koji svoju hranu za promoviranje mržnje prema Hrvatima nalaze u ‘hrvatskim’ medijima.

Foto: Snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.