Hrvatski nogometaši i prijelazni rok: Bayern će zadržati Perišića, Rakitić u Sevilli?

10 June 2020, Bavaria, Munich: Munich's Ivan Perisic celebrates scoring his side's first goal during the German DFB Cup semi final soccer match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt at the Allianz Arena. Photo: Kai Pfaffenbach/Reuters/Pool/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Gemäß den Vorgaben der DFL Deutsche Fußball Liga bzw. des DFB Deutscher Fußball-Bund ist es untersagt, in dem Stadion und/oder vom Spiel angefertigte Fotoaufnahmen in Form von Sequenzbildern und/oder videoähnlichen Fotostrecken zu verwerten bzw. verwerten zu lassen.

Počeo je i ljetni prijelazni rok, u pomalo neobičnim uvjetima i neobično vrijeme, trajat će u većini zemalja čak do 5. listopada. Tada je, naime, registracija igrača za euro kupove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, potencijalno najveća zvijezda ovog prijelaznog roka je najbolji igrač svijeta, Lionel Messi, koji nakon 20 godina želi napustiti Barcelonu. Priča oko Messija i Barcelone ni izbliza još uvijek nije potpuno jasna. Najozbiljniji kandidat za Messijev novi klub je Manchester City Pepa Guardiole, a najveća prepreka je, dakako, odšteta.

No i ”ostatak” nogometne Europe bavi se dolascima i odlascima nogometaša, tako europski prvak Bayern želi zadržati Hrvata Ivana Perišića, koji je odigrao sjajnu završnicu sezone, a nakon prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Bavarci navodno danas kreću u pregovore s Interom glede otkupa ugovora Ivana Perišića, barem tako piše Bild. Podsjetimo, Bayern je prošlog ljeta, još u vremenu Nike Kovača, doveo iz Intera Perišića na posudbu te je to zadovoljstvo platio pet milijuna eura, dakako, uz mogućnost otkupa ugovora od milanskog kluba za dvadeset milijuna eura. Međutim, kako se i očekivalo Bayern ne želi za igrača koji ima 31 godinu platiti 20 milijuna eura te je zadatak Karl-Heinz Rummeniggea da cijenu pokuša spustiti na 15 milijuna eura, što bi za Bayern navodno bilo prihvatljivo. Važno je spomenuti da je hrvatski reprezentativac, kako bi ostao u Bayernu, spreman prihvatiti i manju plaću od 4.5 milijuna eura koliko po sezoni ima u milanskom Interu.

Još jedan hrvatski reprezentativac i još jedan srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji prije dvije godine u ovom prijelaznom roku često je na meti brojnih medija. Dakako, radi se o Ivanu Rakitiću, koji će vrlo vjerojatno poslije šest godina napustiti Barcelonu te se želi vratiti u Sevillu, u klub iz kojeg je svojedobno za 18 milijuna eura otišao na Nou Camp. Sevilla bi sada trebala Rakitića dobiti besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše Marca, Ivan Rakitić će u klubu, iz kojeg je u Barcu otišao kao kapetan te ga nosio do osvajanja Europske lige, zarađivati tek 1.5 milijuna eura godišnje. Primjerice, u Barceloni je za isto razdoblje dobivao daleko više, oko osam milijuna eura. Dakle, radi se o padu Rakitićevih primanja za skoro šest puta. Međutim, ima li Ivan izbora s obzirom da mu je novi trener Barce, Ronald Koeman, poručio kako na njega više ne računa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.