Hrvatski nogometaši pred imperativom pobjede: Ovo su moguće Dalićeve promjene za Albaniju

Berlin, 15.06.2024. - Utakmica 1. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Na fotografiji Bruno Petković. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

Nakon neugodnog poraza od Španjolske, hrvatski nogometaši imaju imperativ osvajanja tri boda u susretu s Albanijom u drugom kolu Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zna to i izbornik Zlatko Dalić, koji je otkazao za danas predviđeni otvoreni trening u Hamburgu i umjesto toga dodao još jedan pred zatvorenim vratima u kampu u Neuruppinu.

Gotovo je sigurno da će biti promjena u početnom sastavu, ali možemo samo nagađati kakvih.

Mnogi su zamijetili da su Pongračić u obrani i Brozović u vezi bili kritične točke loše predstave Vatrenih. Iz tog zapažanja potencijalnih početnih 11 Hrvatske predviđa UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA vjeruje da će se Joško Gvardiol s lijevog beka vratiti u srce obrane, gdje će biti u paru s Josipom Šutalom, dok će na bok Borna Sosa. U veznom redu Luka Sučić bi ušao umjesto Brozovića i surađivao s Modrićem i Kovačićem, dok bi ofenzivni trojac, po UEFA-i, činili Majer, Budimir i Kramarić.

Neki prognozeri vjeruju da će i Bruno Petković u napadu zamijeniti Budimira. S tom potencijalnom promjenom svaku od tri linije momčadi, obrambenu, veznu i napadačku, osvježio bi po jedan novi igrač, piše HRT.

Vjerojatna početna postava Hrvatske za Albaniju po Uefi: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Sučić, Kovačić – Majer, Budimir, Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.