Site icon narod.hr

Hrvatski reprezentativci iz jednog kluba cijepili se u Beogradu: Koji je razlog za to?

epa08965217 Croatia's Halil Jaganjac (L) in action against Denmark's Magnus Saugstrup Jensen (C) and Magnus Landin Jacobsen (R) during the Main Round match between Denmark and Croatia at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 25 January 2021. EPA/Petr David Josek / POOL

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra od 19 sati u Varaždinu protiv Slovačke igra u EURO Cupu, a izbornik Hrvoje Horvat zbog korone i ozljeda će jedva skrpati momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je pripreme reprezentacije napustio zaraženi Moreno Car, a danas je isto napravio i Halil Jaganjac. Iako su rukometaši Nexea iz Našica cijepljeni proteklog vikenda, Car je pokupio koronu, a Jaganjac se vozio s njim u automobilu do Zagreba pa je velika vjerojatnost da će i on zaraziti.

Nexe je cijepljenje organizirao u Beogradu. ”Zahvaljujući činjenici da je naš klub dio Nexe Grupe koja posluje na regionalnom tržištu, imali smo priliku svojim igračima pružiti mogućnost cijepljenja u Republici Srbiji. Naši igrači su sami izrazili želju da se cijepe, kako bi zaštitili svoje najdraže i vlastito zdravlje. Petorica igrača cijepljena su cjepivom Pfizer u Srbiji. Nažalost, uvijek je moguće da osobe, bez obzira na cijepljenje, budu izložene zarazi, s obzirom na rok u kojem prime cjepivo i trenutku u kojem ono počne djelovati, dakle moguće je zaraziti se i 24 sata nakon cijepljenja”, pojasnili su u našičkom klubu.

“Činimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili svoje igrače, prilagodili se odlukama Hrvatskog rukometnog saveza i kako bi se omogućio nastavak održavanja hrvatske lige, na što apeliramo cijelo vrijeme”, rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zbog ozljeda već su ranije otpali Šarac, Mamić i Hrstić, dok je mladi Grubišić, koji je također na popisu, s juniorima u Poreču.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version