Site icon narod.hr

Hrvatski sportaši u Startasicama

Zagreb, 02.06.2015 - Sveèanost potpisivanja ugovora o gospodarskoj, promidžbenoj i sportskoj suradnji uspješne hrvatske tvrtke Borovo d.d. i Hrvatskog olimpijskog odbora. Potpisivanju ugovora nazoèili su i hrvatski sportaši, koji su u sklopu kampanje HOO-a „U ritmu Rija“ predstavili Startas modele legendarne tenisice tvrtke Borovo, kojima æe se opremiti hrvatski sportaši. foto HINA/ Dario GRZELJ/ ik

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i vukovarska tvrtka Borovo, najpoznatiji hrvatski proizvođač kožne, gumene i gumeno-platnene obuće više od 80 godina, potpisali su u utorak ugovor o gospodarskoj promidžbenoj i sportskoj suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor će trajati do završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine, a prve Startas tenisice nosit će hrvatski sportaši na Europskim igrama u Baku koje traju od 12. do 28 lipnja.

Prve modele imali su priliku isprobati europski prvak u veslanju Damir Martin, europski prvak u gimnastici Marijo Možnik, brončana olimpijka Martina Zubčić, odbojkašice Mia Jerkov, Maja Poljak i Ana Grbac, te boksač Filip Hrgović.

“Sportaši su jedan od najboljih promotora Hrvatske i naša je društvena odgovornost pomagati hrvatsko gospodarstvo,” naglasio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Borova d.d. Gordan Kolundžić i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, a potpisivanju ugovora nazočio je i promotor Borova, nositelj zlatne i srebrne olimpijske medalje vaterpolist Dubravko Šimenc.

Kreiran i izrađen za potrebe igrača stolnog tenisa ovaj brend bio je 1987. godine službeni sponzor velike svjetske studentske sportske manifestacije u Zagrebu – Univerzijade. Predsjednik Uprave Gordan Kolundžić istaknuo je kako je Borovo prije Domovinskog rata imalo 23.000 zaposlenih, a godišnje se prodavalo oko 25 milijuna pari obuće i 500.000 guma. Danas je Borovu 780 zaposlenih, a godišnje se proda 400.000 pati obuće.

“Naši proizvodi su od prirodnih materijala što je naša prednost pred oštrom konkurencijom,” naglasio je Kolundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana tvrtka Borovo isporučila je HOO-u prvih 200 pari, a u narednu godinu dana sve do završetka Olimpijskih igra u Riju 2016. isporučit će ih još opremljene zajedničkom dizajnerskom kolekcijom s hrvatskim obilježjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version