Hrvatski tenisači u Šangaju: Ćorić u osmini finala, poraz Čilića

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Šangaju, dok je Marin Čilić zaključio svoj nastup neočekivanim porazom u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja 6-2, 6-7 (6), 5-7, dok je Ćoriću za pobjedu 6-4, 6-2 protiv Amerikanca Bradleyja Klahna trebalo tek nešto više od sat vremena igre.

Najbolji hrvatski tenisač je protiv 22-godišnjeg Čileanca imao vodstvo 1-0 u setovima, dvije meč lopte u drugom setu, te servis za meč u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad 48. tenisačem svijeta.

Čilić, koji je kao peti nositelj bio slobodan u prvom kolu, odlično je otvorio meč. Uz rani brek poveo je 3-0, a potom kod rezultata 5-2 još jednom oduzeo servis suparniku i nakon svega 26 minuta igre poveo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu 198 cm visoki Čileanac je zaigrao daleko bolje i uspješno je branio svoj servis. Čilić je kod rezultata 3-2 imao break loptu za vodstvo 4-2, a pri vodstvu 5-4 i meč loptu, ali je Jarry sve izvukao i dogurao set do trinaeste igre.

Prvi hrvatski reket je u ‘tie-breaku’ kod rezultata 6-5 imao i drugu meč loptu, nažalost niti ovu nije iskoristio. Čileanac je potom nanizao tri poena osvojivši set rezultatom 8-6.

U odlučujućem, trećem setu Čileanac se držao do rezultata 2-2, tada je najbolji hrvatski tenisač načinio break, poveo 4-2 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. Nažalost, prvi vodstvu 5-4 servirao je za meč i nije iskoristio priliku. Neobjašnjivo je pao izgubivši tri gema u nizu za veliki preokret i pobjedu mladog Čileanca koji će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Talijana Andreasa Seppija i Britanca Kylea Edmunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u osminu finala izborio je i Ćorić nakon što je pobijedio Amerikanca Bradleyja Klahna 6-4, 6-2. Ćorić je u prvom kolu po prvi puta u karijeri pobijedio trostrukog grand-slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinku, a odličnu igru prikazao je i u drugom nastupu protiv američkog kvalifikanta. Ćorić je protiv 104. tenisača svijeta slavio nakon svega 75 minuta igre.

Ćorić je na otvaranju meča načinio break i potom gem prednosti mirno sačuvao do konca seta. U drugom setu je dva puta oduzeo servis svom protivniku, za vodstvo 2-1 i 4-1, rutinski odradivši ostatak meča.

Mladog hrvatskog tenisača u idućem kolu očekuje meč protiv pobjednika dvoboja između trećeg nositelja Argentinca Juana Martina del Potra i Francuza Richarda Gasqueta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.