Hrvatsku će večeras protiv Italije na San Siru bodriti vojska navijača

Večeras u 20.45 sati na čuvenom talijanskom stadionu, milanskom San Siru u okviru nogometnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj sučeliti će se četverostruki svjetski prvak Italija i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u tri kola ovih kvalifikacija još nije primila niti gol. Ostavila je odličan dojam protiv Azerbajdžana, bila je dobra protiv Malte i dovoljna za trijumf protiv Bugarske. Talijani su lako dobili Norvešku, a dosta su se mučili protiv Azerbajdžana i Malte.

Na tribinama stadiona u Milanu očekuje se oko šest tisuća hrvatskih navijača. Dosad su domaćini prodali manje od pola kapaciteta San Sira, oko 34.000 ulaznica.

Prvo okupljanje hrvatskih navijača bilo je još u subotu navečer, u samom središtu Milana na šetnici Corso Garibaldi. Već u nedjelju milanske ulice preplavljene su brojnim hrvatskim navijačima odjevenim u tradicionalne dresove sa simbolizirajućim hrvatskim grbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je Hrvatska šest puta igrala protiv Italije i nikad nije bila poražena, tri puta su Hrvati pobijedili, tri puta remizrali. Posljednju utakmicu hrvatska nogometna reprezentacija protiv Italije igrala je na Europskom prvenstvu prije nešto više od dvije i pol godine. Bilo je 1-1, gol za Hrvatsku dao je Mario Mandžukić.

A prvu utakmicu Hrvatska je protiv Italije igrala još davne 1994. godine u Palermu, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Englerskoj 1996. godine. Dosegnut je tada blistava 2-1 pobjeda, u uzvratu u Splitu bilo je 1-1, a sva tri gola za Hrvatsku u tim dvobojima dao je Davor Šuker.

Odigrala je hrvatska reprezentacija protiv Talijana još dva prijateljska susreta, 1999. godine u Zagrebu, nakon svjetske smotre godinu prije u kojoj su Hrvati osvojili brončanu medalju, u revijalnom dvoboju nije bilo pogodaka. Još jednu prijateljsku utakmicu Hrvati su protiv Talijana odigrali u jesen 2006. godine, bila je to debi utakmica izbornika Slavena Bilića odmah nakon svjetske smotre u Njemčkoj u kojoj su Talijani došlo do svjetskog naslova. No, i tada je Hrvatska uzela mjera Italiji, u Livornu je zaskočila i pobijedila s 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetskom prvenstvu, pak, u Japanu 2002. godine, Hrvati su senzacionalno pobijedili Italiju s 2-1, nakon čudesnog preokreta o kojem se i danas priča.

Inače, očekuje se da će večeras Niko Kovač Italije sučeliti ovu momčad: Subašić, Leovac, Jedvaj, Ćorluka, Srna, Perišić, Modrić, Rakitić, Kovačić, Mandžukić, Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.