HŠK Zrinjski o odluci da se prvenstvo u BiH prekine i naslov dodijeli Sarajevu: ”Ostali smo bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja”

Foto: Facebook

Nogometna sezona u susjednoj Bosni i Hercegovini je i službeno prekinuta odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.  Iako se nogomet polako, ali sigurno, vraća diljem Europe, a vratio se i u Hrvatskoj, u susjednoj BiH sve je prekinuto, bez obzira na preporuke UEFA-e, koja nije baš za samoinicijativni prekid prvenstva u zemljama članicama.  Zbog pandemije koronavirusa nogometa, sporta općenito. nije bilo više od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odluku Izvršnog odbora NSBiH reagirali su i iz mostarskog HŠK Zrinjskog, razočarani su ovakvim epilogom sezone Premijer lige.

No, idemo redom, IO NSBiH sinoć je potvrdio da se sezona prekida, te se konačan plasman odlučio prema trenutnom poretku na ljestvici. Naslov prvaka osvojilo je dekretom FK Sarajevo, a u drugu ligu su ispali Čelik i Zvijezda 09. Prekinuto je i natjecanje u Kupu Bosne i Hercegovine, što znači da su put u Europu uz Sarajevo osigurali još Željezničar, Borac i Zrinjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarski klub se danas na službenoj Facebook stranici oglasio povodom svih ovih događanja. U Zrinjskom smatraju da su ostali bez prilike da se bore za dva trofeja.

“Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama natjecanja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja – HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se ljestvica BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima”, navodi se u priopćenju HŠK Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.