Huddersfield nakon 45 godina u Premier ligi

Foto: fah

Nogometaši Huddersfield Towna izborili su englesku Premijer ligu nakon što su u majstorici pred 76.000 gledatelja na Wembleyu slavili protiv Readinga boljim izvođenjem jedanaesteraca s 4-3. Niti u regularnom dijelu niti u produžecima nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huddersfield je do velikoj uspjeha u najlukrativnoj nogometnoj utakmici na svijetu, jer plasman u Premijer ligu garantira najmanje 170 milijuna funti, došao lutrijom penala. Reading je vodio s 3-1 nakon što je njihov vratar Omanac Al Hafzi obranio penal Hefeleu, no zadnja dva penala su igrači Readinga promašili – Moore je promašio okvir gola, Obiti je vratar Ward obranio, da bi Nijemac Schindler zabio za veliko slavlje Huddersfielda.

Klub iz Zapadnog Jorkšira vraća se tako u Premijer ligu nakon čak 45 godina, a ovaj mali klub se može podičiti s uzastopna naslova prvaka Engleske iz dalekih 20-tih godina 20 stoljeća. Reading je zadnji puta bio član Premijer lige prije četiri godine.

Inače, pobjednik majstorice za ulazak u Premijer ligu u protekle tri sezone odmah je ispao iz elitnog ranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.