Huligani napali izbornika Kovača, Damira Vrbanovića i ostatak delegacije HNS-a

Delegacija HNS-a imala je neugodan incident na putu za Split gdje u utorak s predstavnicima Hajduka i grada Splita treba razgovarati o organizaciji susreta Italija – Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na odmorištu Zir na auto-cesti Zagreb-Split, poznatog po restoranu Macola.

Priopćenje objavljeno na stranicama HNS-a donosimo u cijelosti:

Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza.

Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma, poručili su iz HNS-a.

Policija privela 12 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU ličko-senjske izvijestili su da je u 17 sati na autocesti A1 na odmorištu Zir u smjeru juga napadnuta delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i to, kako navodi lička policija, sedam osoba. Zbog toga je 12 osoba privedeno u prostorije policijske postaje Gospić na kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.