I oca Novaka Đokovića uhvatila paranoja: ”Strašno je to što rade Srbima, mi nismo genocidan narod”

Foto: fah

Nakon neslavnog završetka sezone Novaka Đokovića u Srbiji su za sve pokušali okriviti neke druge, odnosno, ”širi krug svjetskih zavjerenika” koji uvijek ”kuju zavjere” protiv ”nebeskog naroda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Đoković je uvjerljivim porazom od Rogera Federera ostao bez polufinala Završnog Mastersa u Londonu, a ujedno i bez prvog mjesta na ATP ljestvici, na prvom mjestu godinu će okončati Rafael Nadal, koji također nije briljirao na Mastersu.

Tijekom turnira Novak Đoković u jednom se trenutku ponašao primitivno, prostački, a dogodilo se to konkretno tijekom meča protiv Dominica Thiema, koji je srpski tenisač također zasluženo izgubio.Naime, tijekom meča, kada su kola krenula nizbrdo,  Đoković je počeo divljati, okrenuo se čak prema svom stožeru u kojem se, između ostalih, nalazi i Goran Ivanišević te je počeo urlikati, psovati…

To se na teniskim terenima ne radi, a posebno se ne radi u Engleskoj u kojoj se igra tradicionalno najveći teniski turnir na svijetu – Wimbledon. Zamisliti takvo ponašanje u Wimbledonu, kako bi reagirali navijači? Publika je primitivno ponašanje Novaka Đokovića zapamtila i nakon toga se potpuno okrenula protiv njega. I to je ono očekivano. Profesionalac mora ostati takav i u porazu, a Đoković je više puta pokazao da ne zna gubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, otac Novaka Đokovića, Srđan,  u takvom ponašanju publike i dijela medija vidi nešto više od običnog navijačkog revolta.  Na neki način na stranu Đokovića stao je i dobar dio uvjetno rečeno hrvatskih medija.

”Novak se pojavio u nezgodno vrijeme za Srbiju i srpski narod jer je vratio vjeru i pokazao da nismo genocidan narod, da nismo najgori na svijetu i da smo dio europske kulture i civilizacije”, kazao je tata ugroženog Novaka Đokovića, ne spomenuvši pritom ponašanje svog sina tijekom turnira te je dodao:

”Nemoguće je da jedan takav gospodin sportaš kakav je Novak dolazi iz nekog genocidnog naroda kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali. To je nečija etiketa, predrasuda, nerealna slika, ali sve je to njima jak razlog zbog kojeg će taj netko mome sinu zviždati s tribina u Londonu, New Yorku i mnogim drugim gradovima i strašno je kada to čovjek uživo doživi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hrabro srce i hladna glava….”

Nije se tu zaustavio otac Novaka Đokovića, okrenuo se visokoj politici i teoriji koju u Srbiji živom drže brojni tabloidi skloni režimu Aleksandra Vučića.

”Ne možete ni zamisliti koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali on je uvijek imao hrabro srce i hladnu glavu, a kako mu je bilo, zna samo on! Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardirali ti svjetski „stručnjaci” za bombardiranje! Jednu malu Srbiju bombardiralo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci! I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisača svih vremena.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković je sasvim sigurno, što se teniskih rezultata tiče, jedan od najvećih svih vremena, no, u posljednje vrijeme postao je itekako nervozan. Glede ”genocidnog naroda”, nema genocidnih naroda, no, zato ima genocidnih politika, kakvu je primjerice provodio režim Slobodana Miloševića devedesetih, uz pomoć Šešelja, Vučića, Nikolića…, istih onih koji danas vladaju Srbijom. Jadnu Srbiju snage NATO pakta bombardirale su kad je već bilo prekasno, nakon genocida u Vukovaru, Škabrnji, u Srebrenici, ipak taman na vrijeme prije nego li su sve to ponovili na Kosovu. Nisu Srbiju bombardirali zato što je u Srbiji živio Đoković sa svojim tatom, koji niti jednog trenutka posljednjih dana nisu spomenuli žrtve Vukovara i Škabrnje, jer su te zločine počinili pripadnici ”jednog malog, ponosnog naroda…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.