Igrač Lokomotive koji je bio zaražen koronavirusom: ‘Za povrat osjeta okusa i mirisa trebalo je proći mjesec dana’

epa08694233 Lokomotiva's Dominik Kovacic (L) is chased by Malmo's Soren Rieks during the UEFA Europe League third qualifying round soccer match between Malmo FF and NK Lokomotiva Zagreb at Malmo New Stadium, in Malmo, Sweden, 24 September 2020. EPA/Anders Bjuro/TT *** SWEDEN OUT ***

Među prvim nogometašima Lokomotive zaraženim koronavirusom bio je pouzdani srednji branič Dominik Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlično se osjećam, baš nikakve tragove virus nije ostavio, normalno igram i treniram. Prvi su mi simptomi bili gubitak osjeta mirisa i okusa, a sljedećeg dana temperatura mi je poskočila, pa sam dva-tri dana imao povišenu temperaturu, najvišu 37,5 Celzijevih stupnjeva. Odmah nakon što sam osjetio prve simptome, javio sam se u klub i bilo mi je rečeno da ostanem doma i ne izlazim van. Sljedećeg sam dana došao u klub na testiranje, sjedio sam u automobilu dok su mi uzimali bris iz nosa i odmah sam se vratio kući. Dan kasnije su me nazvali i potvrdili mi da sam pozitivan, pa mi je rečeno da ostanem 14 dana u samoizolaciji”, ispričao je za Sportske novosti.

“Budući da živim s roditeljima, zarazio sam i oca, pa je i on ostao sam mnom ta dva tjedna u izolaciji. Mama je, pak, otišla u drugi stan i svakodnevno nam je ostavljala hranu pred vratima. S tatom je sada također sve u redu, ni on ne osjeća nikakve posljedice… Nisam nigdje izlazio, a pitao sam liječnicu mogu li ranije izaći van budem li negativan na prvom testu poslije tjedan dana, ali rekla mi je da ne mogu napuštati stan i da moram biti u samoizolaciji 14 dana. Tako je i bilo, bio sam discipliniran i odgovoran. Nije to bezazleno, treba svemu pristupiti vrlo ozbiljno”, smatra on.

“Kad sam imao temperaturu, osjećao sam se nešto lošije, ali to je ubrzo prošlo, čim je temperatura pala. No, za povrat osjeta okusa i mirisa trebalo je proći mjesec dana, to me najduže držalo. Nisam imao nikakve glavobolje, nisam ni zakašljao… Nakon što sam izašao iz samoizolacije, sljedećih sam nekoliko dana malo teže podnosio napore na treninzima, trebalo mi je tri-četiri dana da opet uđem u ritam. Logično, budući da se nisam kretao, trebalo je vremena da opet napunim pluća kisikom”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.