Igrači Dinama: Idemo završiti posao do kraja

Foto: fah

Nogometaši i stručni stožer Dinama nisu skrivali zadovoljstvo dan nakon važne 2-1 pobjede protiv Spartaka iz Trnave nakon koje su se ‘modri’ sasvim približili plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg u Maksimiru čekaju već 48 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo osigurati to proljeće. Nakon toga ćemo gledati prema drugoj fazi. Puno puta sam rekao da su igrači međusobno kliknuli, kao i s trenerom. Napravila se takva atmosfera, karakterni momci i spojila se ta kemija. Pokazalo se uspješnim,” kazao je kapetan Arijan Ademi.

Dinamo nije najbolje ušao u susret u Trnavi. Spartak je poveo u 32. minuti golom Alija Ghorbanija, izjednačio je Mario Gavranović u 64. minuti, a u 78. minuti pobjedu Dinamu donio je Mislav Oršić.

“Nismo baš dobro počeli utakmicu, gubili smo 0-1, ali mislim da smo u drugom dijelu puno bolje odradili. Pokazali smo karakter i stvarno se vidjelo da smo ekipa. Borili smo se do kraja, pobijedili i imamo devet bodova. Mislim da smo jednom nogom prošli dalje. Trebamo samo jedan bod, mislim da je to potpuno moguće. Imamo tri utakmice i završit ćemo posao do kraja,” naglasio je Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Mario Gavranović koji je izjednačio na 1-1, a potom namjestio Oršiću zicer za pobjedu.

“Vratili smo se s tri boda u Zagreb. Pokazali smo momčadski duh i vrlo smo blizu našeg cilja. Mogli smo zabiti i ranije, ali na kraju je sve dobro ispalo. Dobili smo zasluženo utakmicu i sad čekamo još taj jedan bod. Jako smo blizu proljeća,” poručio je švicarski reprezentativac.

Strijelac pobjedničkog gola nada se kako će Dinamo već u idućoj utakmici osigurati europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi smo sretni radi ovog rezultata. Utakmica je bila teška, pokazali smo karakter i vratili se nakon 0-1. Nije baš bilo dobro u startu, igrali smo njihovu igre, ali u drugom dijelu bilo je više prostora i lakše smo došli u prilike. Nadam se da ćemo u idućoj utakmici matematički osigurati povijesni rezultat. U zadnjih ne znam koliko nisam zabio gol, ali nisam odustao. Stvarno sam sretan zbog svog pogotka – Mislav Oršić

Posljednji put Dinamo je dočekao ‘euro-proljeće’ 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 3-1, a potom u Gelsenkirchenu sa 1-0 i otad Dinamo čeka ‘proljeće’.

“Sigurno da je atmosfera odlična u momčadi, ginemo jedan za drugog, a to se vidi i na terenu. Bilo je jako teško u Trnavi, malo nenogometna atmosfera na zatvorenom stadionu. Imali smo podršku 200-tinjak navijača, značilo nam je puno što su uz nas. Bili su nam vjetar u leđa i hvala im na podršci,” zaključio je Ivan Šunjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.