Site icon narod.hr

Igrači Italije još uvijek si ne mogu oprostiti poraz od Njemačke

Foto: fah

Nakon nesretnog poraza od Njemačke u četvrtfinalu Europskog prvenstva talijanski reprezentativci puni su kritika na vlastiti račun, iako nemaju razloga. Naime, poraz na jedanaesterce od svjetskih prvaka, uz dobru igru na turniru, ne bi trebao Azzurrima biti znak za uzbunu. pogotovo ne u kontekstu činjenice da Italiju na Euro nitko nije ispratio s velikom dozom optimizma. Mnogi su prije Europskog prvenstva zaključili da ova Italija nema moć kakvu bi talijanska reprezentacija trebala imati te da se radi o “tranzicijskoj” reprezentaciji koja će biti jaka za godinu, dvije. Možda već na SP-u u Rusiji 2018.? Pokazalo se da i ovakva Italija ima snagu suprotstaviti se svjetskim prvacima, pa čak i biti na milimetar do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji si ne mogu puno toga oprostiti je Graziano Pelle, jedan od  tragičara tijekom izvođenja jedanaesteraca.

“Ispričavam se svima, no, nitko ne može govoriti da sam pokušao isprovocirati Neuera. Mislim da to nije ni primijetio”, rekao je neutješni Pelle, kojeg Europsko prvenstvo više ne zanima, posebno ne dok je ovako razigniran poslije poraza.

“Želim ispričati svim Talijanima”, rekao je Pelle i dodao: “Da sam pogodio penal vjerojatno bih bio heroj, ovako vraćam se kao nitko i ostat ću nitko.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i talijanski izbornik, Antonio Conte, nakon nesretnog poraza od Njemačke zaključio kako su “svi bili protiv njega…” Ne svi, “samo” sreća, a to je puno više nego da su svi.  Vrhunski rezultat bez sreće nije moguće postići u sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version