Igrači nisu pristali na smanjenje plaća: Ovo je prvi klub koji je bankrotirao zbog pandemije koronavirusa

Foto: MSK Žilina

Došlo je i to – prvi nogometni klub je bankrotirao zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o MSK Žilina, momčadi koja je sedam puta bila prvak Slovačke, a u Hrvatskoj je najpoznatija kao ekipa koja je izbacila Hajduk u kvalifikacijama za Europa ligu 2009. godine.

Iz kluba su priopćili da je situacija u kojoj se klub nalazi teška, te da bi svi igrači trebali početi tražiti novi klub jer će ovaj biti likvidiran.

Službeno rad se prekida 30. travnja ove godine, a igrači će od toga datuma, bez obzira na postojeće ugovore, moći potražiti novog poslodavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub se nije uspio dogovoriti s igračima oko smanjenja plaća zbog pandemije koronavirusa. Situacija i ranije nije bila sjajna, pa je pala odluka kako je likvidacija jedina opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.