Site icon narod.hr

Ima li Ivan Rakitić razloga za zabrinutost nakon što se Sevilla pojačala?

Foto: fah

Sevilla se znatno pojačala. Naime, doveli su za pet milijuna eura i bonuse ponajboljeg nogometaša Atalante Alejandra Papua Gomeza, koji je iz Bergama otišao zbog sukoba s trenerom Gasperinijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše ugledni španjolski portal El Confidencial nakon dolaska spomenutog igrača u Sevilli očekuju pozitivne promjene, a navodno razloga za zabrinutost ima bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je, kako piše El Confidencial, ”razočarao”. Navodno su uprava kluba te struka nezadovoljni onim što je Rakitić dosad pokazao.

“Monchi i Lopetegui dali su Rakitiću priliku da se vrati u Sevillu i preuzme ulogu vođe nakon odlaska Evera Banege. Međutim, Hrvat nije uspio. Nije na očekivanoj razini. Igrao je praktički u svakoj utakmici od početka sezone, ali jednostavno nije uvjerljiv”, piše u svom članku El Confidencial te dodaju kako je Rakitić u prvenstvu zabio tek jedan pogodak te dva u Ligi prvaka u 25 nastupa koliko je u svim natjecanjima nakon povratka za Sevillu imao.

“Brojke nisu dobre, ali još je gori osjećaj da njegov ritam igre i sposobnost vladanja terenom sve više padaju. Nije to ni izbliza onaj Rakitić iz prve ere u Sevilli”, navodi se u nastavku članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je izgubio standardno mjesto u Barceloni, a prije toga je godinama bio standardni prvotimac, i nakon što je došao Ronald Koeman na klupu katalonskog kluba, Rakitić je karijeru želio nastaviti u klubu iz kojeg je i otišao na Camp Nou, dakle, u Sevilli. Rakitić je u Barceloni proveo šest godina te je u tom razdoblju osvojio i Ligu prvaka, a bio je i strijelac u finalu Lige prvaka, Barcelona ga je pustila naposljetku za milijun i pol eura odštete, s bonusima se ta odšteta može, dakako, pojačati.

Dolaskom Gomeza u Sevillu Rakitić bi mogao izgubiti svoju poziciju tvrdi El Confidencial.

“Lopetegui želi još jednog igrača koji će ubrzati igru, dati joj dubinu i biti kompatibilniji s En-Nesyrijem, napadačem u odličnom golgeterskom nizu. Gomez ima samo 166 cm, ali nezaustavljiv je zbog ritma i okomitosti, a moraju se spomenuti i njegove liderske sposobnosti. Ništa od toga Rakitić nije mogao ponuditi nakon povratka u Sevillu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version