Ima takvih slučajeva i u Hrvatskoj: Suigrač Šime Vrsaljka, Diego Costa, zbog utaje poreza kažnjen na šest mjeseci zatvora

Foto: fah

Diego Costa, inače suigrač hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka u Atletico Madridu, malo se ”zanio”s računovodstvenim knjigama 2014. godine, i to kada je odlazio u Chelsea. Ipak, kako to već ide u pravnoj državi, sve je došlo na naplatu. Neće morati u zatvor, iako je u Madridu osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci. Costa je proglašen krivim za poreznu prijevaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato što je priznao krivnju 31-godišnji brazilski Španjolac neće morati u zatvor. Nagodio se sa sudom tako da će platiti kaznu od 36.000 eura, izvijestila je nacionalna televizija RTVE.

Podsjetimo, Diega Costu se tereti za neprijavljivanje 1,1 eura poreza na transfer iz Atlética u Chelsea 2014. ukupno vrijednog 38 milijuna eura. Brazilski Španjolac je prije nekoliko mjeseci zbog  nepravilnog vođenja računovodstva te godine u državni proračun morao platiti 1,1 milijun eura.

S obzirom kako pandemija koronavirusa polako jenjava tako će se i u Španjolskoj nastaviti nogometno prvenstvo, a Costa će ga dočekati na slobodi te se slobodno može pripremati za 14. lipanj i prvu utakmicu nastavka kod  Athletic Bilbaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvih slučaja, utaje poreza, nažalost, ima i u Hrvatskoj. Primjerice, vlasnik jednog radikalno ljevičarskog portala osuđen je pravomoćno za gospodarski kriminal, odnosno utaju poreza. Ni on nije u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.