Incident na hrvatskom rukometnom derbiju, igrač udario delegata utakmice

Foto: fah

Nije samo nogomet sport u kojem se događaju nemile scene kakvima nije mjesto na sportskim borilištima. Naime, veliki derbi hrvatskog rukometa između Nexea i Zagreba u Našicama prekinut je neposredno pred kraj prvog poluvremena zbog napada igrača domaće momčadi Marka Bezjaka na delegata susreta Antu Josića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nemile scene došlo je kod značajne prednosti rukometaša Zagreba, koji su ove sezone odigrali vrlo dobru dionicu u Ligi prvaka, bilo je 16:9 za goste. Igrači Nexea prosvjedovali su zbog odluke sudaca koji su poništili pogodak Fahrudinu Meliću te su dosudili sedmerac. Val nezadovoljstva je kulminirao, a deblji kraj izvukao je delegat Anto Josić.

Josića je onako, ”usput”, ”u prolazu”, ramenom u leđa udario igrač Nexea Marko Bezjak. Josić je završio na podu i potom je odveden u svlačionicu kako bi mu se ukazala liječnička pomoć. Nakon incidenta igrači i navijači su čekali što će se s utakmicom dogoditi, odnosno hoće li ipak biti nastavljena, no nakon pola sata prekida odlučeno je da se utakmica neće nastaviti.

“Prije samog kraja prvog poluvremena u dvorani u Našicama došlo je do incidenta kod zapisničkog stola te je utakmica protiv Nexea prekinuta. Više informacija bit će poznato nakon očitovanja službenih osoba utakmice”, priopćeno je iz RK Zagreba. Utakmica će izgledno je biti registrirana u korist gostiju iz Zagreba, no na potezu je Hrvatski rukometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, bez posljedica neće ostati ni rukometaš Nexea, Marko Bezjak, kome slijedi dugotrajna suspenzija. Takvi se incidenti u sportu s pravom ne toleriraju. Podsjetimo, hrvatska rukometna reprezentacija nedavno se sjajnom igrom plasirala na Olimpijske igre u Parizu, atmosfera općenito u hrvatskom rukometu bila je više nego dobra, ovakav incident nikome nije trebao i nikome nije u interesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.