Istanbul ponovno ostao bez finala Lige prvaka…

Foto: fah

Kako se i očekivalo Europska nogometna asocijacija UEFA promijenit će odluku o domaćinu finala Lige prvaka, a to je trebao biti Istanbul. Službena potvrda ove odluke trebala bi biti priopćena danas. Tako je Istanbul ponovno ostao bez organizacije finala Lige prvaka, drugu godinu zaredom, finale će se, prema očekivanju, odigrati i ove godine u Portugalu, samo ne u Lisabonu već u Portu, na stadionu Dragao. Podsjetimo, finale Lige prvaka igrat će se 29. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu Lige prvaka igrat će Manchester City i Chelsea, i to nakon što je Engleska, neki smatraju namjerno, stavila Tursku na crvenu listu zemalja u kojoj postoji veliki rizik za njihove građane u vremenu pandemije koronavirusa. Mnogi smatraju kako su tu perfidnu igru Englezi odigrali ne bi li primorali UEFA-u da njima da domaćinstvo s obzirom da finalisti dolaze iz Engleske, no UEFA na pritiske nije pristala te će se finale igrati na ”neutralnom” terenu u Portugalu.

Što znači ”crvena lista”?

Naravno, to ne znači da je u Turskoj na vlasti Tomašević već bi navijači, novinari i igrači morali u karantenu pri povratku iz ove zemlje te je UEFA odlučila reagirati i promijeniti domaćina finalne utakmice i tako olakšati engleskim klubovima organizaciju putovanja. Portugal, podsjetimo, nije na listama zabrane u Velikoj Britaniji kao Turska te nema nikakvih zapreka u tom kontekstu da se finale Lige prvaka igra u ovoj zemlji, u kojoj se igralo i prošle godine, samo što se tada igralo u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.