Site icon narod.hr

Istria300 oduševila rekreativne bicikliste, pridružio im se i Ćorluka

Foto: snimka zaslona

Hrvatska je ovih dana biciklistička meka. U Poreču se tijekom vikenda okupilo gotovo 4000 rekreativnih biciklista koji su stigli iz svih krajeva svijeta kako bi sudjelovali u 4. izdanju utrke Istria300 – najbrže rastućeg događaja cestovnog biciklizma u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to uoči skorašnjeg starta CRO Racea u kojem će se nadmetati vrhunski profesionalci.

S porečke rive startalo je 3600 biciklista iz 43 države i uputilo se na biciklistički izazov dug 300 kilometara. Trasa – Istra, uzduž i poprijeko.

– U toku vožnje oni se mogu odlučiti na kraće rute 134 ili 209 km, iznenadio nas je podatak s kontrolnih točki, svega 45 posto njih odlučilo se za najkraću rutu, dok je ovo prekrasno vrijeme očito potaknulo sve da se osjećaju jače no inače i uputili su se svladati 209 ili 300 kilometara rute, rekao je Vladimir Miholjević, direktor utrke Istria300.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu sredinu odabrao je istarski zet, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka. Velik je zaljubljenik u biciklizam.

– Nogomet jest težak na svoj jedan način i sigurno da nije jednostavan, ali ovo je nešto ekstremno i biti 8 sati na biciklu, čak netko i više, to stvarno moraš biti malo i lud.

Gotovo 20 tisuća noćenja ostvareno je u Poreču ovom manifestacijom. Naime, 90 posto sudionika su stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čudesno je ovdje, sunce sja, svi su odlično raspoloženi, ostajemo nekoliko dana uživati u najljepšem što Istra nudi. Ovo je najbolji način promoviranja Istre i biciklizma, istaknuo je Austrijanac Julius Rupitsch, direktor događaja.

A već 1. listopada Hrvatska se ponovno pretvara u biciklističku sportsku arenu. Slijedi 9. izdanje CRO Racea. U 6 etapa, 914 kilometara proći će 20 vrhunskih, profesionalnih ekipa. Trasa obuhvaća put od Vodica, preko Biograda na Moru, Opatije, Labina i Karlovca do cilja u Zagrebu, 6. listopada, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version