Site icon narod.hr

Ivan Katalinić o Anti Rebiću: ”U sjajnoj je formi i to nije slučajnost”

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac, Ante Rebić, u posljednjih pedesetak dana briljira u Italiji. Naime, u dresu Milana oduševljava navijače i postao je, kako neki talijanski mediji pišu, ”stroj za golove.”  U nekoliko je utakmica za Milan zabio šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta dello Sport, kako smo već pisali, o superlativima piše o Rebiću, a o njemu piše i talijanski list Europa Calcio, koji je kontaktirao bivšeg trenera Hajduka, koji je s Hajdukom svojedobno stigao i do četvrtfinale Lige prvaka, Ivana Katalinića.  Katalinić je vodio Rebića i u RNK Split, gdje se Ante i afirmirao, točnije rečeno krenuo je putem afirmacije.

Na pitanje je li odlučio da će Rebić postati takav igrač Katalinić je rekao:

“Ide mu sjajno i ne govorim to bez veze. Moj sin je veliki navijač Milana tako da gledamo svaku njegovu utakmicu zajedno. Rebić je sada u sjajnoj formi. Šest golova u osam utakmica nije slučajnost.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Rebić proigrao nakon što se vremešni Zlatan Ibrahimović vratio u Milan?

“Mislim da je Rebić jako sretan što igra s Ibrahimovićem i bolje se osjeća, ugodnije. Svi znamo kakvo iskustvo i karizmu ima Šveđanin.”

Rebić je, podsjetimo, kao mlad igrač stigao u Fiorentinu, i nije tamo uspio.  Katalinić također tvrdi kako je to jedan od razloga za prvi neuspjeh.  No, zato Ante sada polako, ali sigurno, s ”kamatama” sve vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da tadašnji trener Fiorentine nije razumio njegove prave karakteristike. Problem je bio i jezik, pogotovo kad iz Hrvatske dođeš u Italiju, to se ne smije podcijeniti. U Eintrachtu je Rebić igrao mnogo bolje i to nije slučajno. Kovač i Ante pričaju isti jezik, hrvatski. Tamo je imao sjajne rezultate i bio je dobar. Kako god, Ante je dobar dečko.”

Najveće vrline Rebića koja je Katalinić vidio dok je Ante bio u Splitu?

“Još uvijek se sjećam da je stigao 2011. godine, imao je tada 17 godina i na prvenstvenom debiju odmah je zabio gol Dinamu. Ubacio sam ga u igru početkom drugog poluvremena i do kraja je postigao gol za 1:1. Stvarno cijenio što je već tada bio tipični moderni napadač, imao je moć prilagodbe na različite situacije. Ne smijem zaboraviti ni njegovu brzinu, kao i vještinu igranja jedan na jedan protiv suparnika”, rekao je na kraju Ivan Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version