Site icon narod.hr

Ivan Rakitić: Dopisujem se s Messijem, hvali igru Hrvata

“Sasvim je jasno da je Italija favorit u ovoj utakmici. Važno je odigrati pametnu, dobru, čvrstu utakmicu. Uvjeren sam da će onda rezultat doći sam po sebi”, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić u petak, dva dana uoči sraza s Talijanima na San Siru (20.45 sati) u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sutradan i Njemačka ode u Italiju, neće biti favorit. Italiju maksimalno respektiramo. Vidio sam podatak da na San Siru nikada nisu izgubili. Daj Bože, da u nedjelju bude prvi put. Mi ćemo dati sve od sebe”, dodao je veznjak Barcelone koji ne bi bio nezadovoljan ni podjelom plijena u Milanu.

“Želja za pobjedom je uvijek tu. I kad igramo glavomet na treningu. I u nedjelju ćemo krenuti na pobjedu, ali svjesni smo situacije. Sigurno bi i jedan bod bio pozitivan. Važno je odigrati pametnu, dobru, čvrstu utakmicu. Uvjeren sam da će onda rezultat doći sam od sebe.”

Rakitića smo vidjeli u sjajnom izdanju protiv Azerbajdžana, kad mu je Niko Kovač povjerio ofenzivniju ulogu nego što ju je imao u prethodnim utakmicama. Očekuje li i protiv Italije više napadačke slobode, Ivan nije želio otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo na taktičkom razgovoru. To će odlučiti izbornik. Ja sam spreman na sve. Najbolje za reprezentaciju će biti još bolje i za mene. Najvažnije je da smo zajedno uspješni. Zadnje detalje ćemo pripremiti danas, sutra. Volio bih da moja uloga bude pozitivna, da to bude dobro za cijelu momčad. Želimo potvrditi pozitivne rezultate i ići tim putem. Želimo cijelom svijetu pokazati da idemo pravim putem, a utakmica u nedjelju je idealna za to.”

Hrvatska će na San Siru imati glasnu podršku. Sve ulaznice koje su bile na raspolaganju Hrvatskom nogometnom savezu, razgrabljene su. I Rakitić je imao više zahtjeva nego što ih je mogao ispuniti.

“Lijepo je to vidjeti, ali volio bih da to ne bude samo za ovu utakmicu, nego da se nastavi i dalje, kad ćemo opet igrati u ožujku. Važno je da svi živimo zajedno za našu reprezentaciju. Svima će biti drago, meni ili bilo kome na stadionu, kad naša reprezentacija pobijedi. S pravom podrškom je to još ljepše i puno bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozračje u reprezentaciji dodatno je popravila prezentacija druge postave u Londonu protiv svjetskih doprvaka, pa je postavljeno pitanje je li se i Rakitić preplašio za svoju poziciju.

“Izbornik će odlučiti. Vidio sam kao i svi, da su momci odigrali odličnu utakmicu. Argentinci su bili iznenađeni, ali za mene to nije bilo neko iznenađenje. To su momci koji su s nama, glupo je govoriti o nekakvoj A i B reprezentaciji. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, na visokoj razini. To je dokaz da je budućnost na pravom putu.”

A pohvale su stigle i od njegovog suigrača iz Barcelone, argentinskog kapetana Lea Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Baš sam se malo dopisivao s njime. Pohvalio je našu igru, naše igrače. Pričao je samo pozitivno o nama”, rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version