Ivan Rakitić na najbolji mogući način najavio susret Hrvatske i Švicarske: ”Najbitnije da je u reprezentaciji ostao netko od senatora”

Foto: fah

Hrvatski nogometaš i donedavni igrač Barcelone, ali i donedavni hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, jedan je od najzanimljivijih hrvatskih sportaša posljednjih dana. Naime, Rakitić je nedavno teška srca rekao zbogom hrvatskoj reprezentaciji, iako je ostavio djelomično ”odškrinuta vrata”. Međutim, izbornik Zlatko Dalić okončao je tu priču. Švicarski tabloid Blick razgovarao je s Rakitićem uoči današnjeg prijateljskog dvoboja između Švicarske i Hrvatske. Hrvatska će ponovno nastupiti oslabljena, bez Rebića. Vrsaljka… No vraća se vođa, kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno sam razmišljao o svom odlasku. I razgovarao s izbornikom. Najveći sam navijač Hrvatske i to se neće promijeniti. Ali vrijeme je za druge, da preuzmu odgovornost.”, rekao je 33-godišnji Rakitić, koji se nedavno iz Barcelone vratio u Sevillu te je dodao:

“Najbitnije je da je u reprezentaciji netko od senatora, od starijih. Da je Luka Modrić otišao prije mene, da je napravio taj korak, ja bih ostao. Jer Mandžukić, Subašić i Ćorluka su se odmah umirovili”.

Naravno, a obzirom kako je Blick švicarski tabloid, tako je novinara zanimalo kad će njihova reprezentacija, poput Vatrenih, napraviti veliki rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mora se dogoditi savršena generacija! A onda mali detalji rade razliku. Jer da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzeli bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Švicarska isto može napraviti taj iskorak, ali moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš baš sasvim isplanirati”.

Podsjetimo, Švicarska i Hrvatska igrat će večeras u 20.45 sati u St. Gallenu. Blick nije mogao izabrati bolju osobu od Rakitića za razgovor uoči utakmice Švicarske i Hrvatske. Inače, kako sam kaže ostaje veliki navijač hrvatske reprezentacije i bivših suigrača s kojima je u Rusiji osvojio povijesno svjetsko srebro prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.