Ivan Rakitić uoči Lige prvaka: ‘Bayern je moćan, bit će teška i tvrda utakmica’

Foto: snimka zaslona

Ovoga tjedna igraju se četvrtfinalni susreti Lige prvaka, a jedan četvrtfinalni par posebno se ističe, onaj koji igra u petak. Ponos Katalonije protiv ponosa Bavarske. Rakitić protiv Perišića. Barcelona protiv Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči puta u Lisabon uspjeli smo uhvatiti hrvatskog veznjaka u redovima Barcelone.

– Situacija je takva kakva je, prije svega smo presretni da smo napravili taj iskorak, uspjeli pobijediti tu utakmicu protiv Napolija u osmini finala koja je bila jako, jako teška. Čeka nas velika utakmica u petak, protiv možda jedne od najboljih momčadi u Europi trenutno, tako da će biti jako teško, no mi ćemo se pripremiti, dati sve od sebe i biti maksimalno dobri, rekao je Rakitić u razgovoru za HRT.

– Ovo je sve novo za sve nas, mi smo prije svega sretni što možemo igrati, to je najbitnije, jer moramo biti svjesni da nogomet u ovom trenutku možda nije na prvom mjestu, nego zdravlje sviju nas, da na neki način postignemo da ovaj virus držimo pod kontrolom. Ali mislim da je UEFA ovo fantastično pripremila, bit će sve drugačije i novo za sve nas, bit će jakon zanimljivo, kako za navijače tako i za nas igrače. Idemo sto posto spremni u Lisabon, da se dobro pripremimo, i ako Bog da, da možemo odraditi svih deset dana u Portugalu, do kraja, optimističan je hrvatski veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je Liga prvaka, tu nema laganih protivnika. Ždrijeb je odlučio da ćemo u četvrtfinalu igrati protiv Bayerna, ali i da je neka druga momčad ne bi bilo lakše. Sad su ostali samo najbolji, tako da moraš biti maksimalno spreman na svaki način, kaže Rakitić.

– Poštujemo Bayern maksimalno, mislim da su dokazali još jednom protiv Chelseaja koliko su spremni i moćni, tako da će biti jako teška i tvrda utakmica. Moramo se nametnuti, mi smo Barcelona, tako da ćemo se pripremiti na najbolji mogući način da odradimo našu utakmicu, da budemo spremni i uvjeren sam da koja god momčad bude prošla, da će biti sigurno kandidat za osvajanje ovog turnira. Moramo misliti o nama, a ne o njima. Jedva čekamo utakmicu i bit ćemo spremni, rekao je veznjak Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.