Site icon narod.hr

Ivanušec i Pašalić: Sve su utakmice bitne, ostavit ćemo srce na terenu

Foto: snimka zaslona

Luka Ivanušec i Marco Pašalić družili su se danas s novinarima u Rijeci, gdje je hrvatska nogometna reprezentacija počela pripreme za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko se Marco Pašalić bojao hoće li upasti na popis za Euro?

– Moja prva sezona u Rijeci bila je vrlo uspješna. Sretan sam što je sve prošlo kako je, što sam u Rijeci. Tu sam ove godine dosta naučio, naučio sam biti strpljiv i kad mi ne ide. Sad potkraj nije bilo straha, ali bilo je nestrpljivosti. Čekao sam taj poziv, bio sam sretan kad je došao i na meni je sad dokazati da sam ga zaslužio.

Rođen je i odrastao u Njemačkoj, ima li zbog toga više uzbuđenja, pa i više upita za karte?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sretan sam isto što se vraćam doma, gdje sam odrastao. No moj je dom Hrvatska, to je bila najbolja odluka, i osobno, ne samo nogometno, ovdje sam se baš preporodio i sretan sam što sam ovdje.

Ivanušec je nakon oporavka od ozljede imao jako dobar kraj sezone, zabio je dva gola u zadnja četiri kola nizozemskog prvenstva. Koliko je zadovoljan svojom trenutačnom formom?

– Na kraju je bilo više minuta i statistika je bila bolje, bilo je golova i asistencija. Zadovoljan sam, došao sam tu i na meni je da održavam formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije mu ovo više prvi Euro, Katar je propustio, koliko Luka Ivanušec sad očekuje od sebe?

– Definitivno je drugačije nego prije četiri godine. Zreliji sam i sad sam igrač koji će imati veću odgovornost, više nego kao mladi igrač. Od sebe očekujem puno više i nadam se da ću to i ostvariti.

Koji je ključ za dvoboj sa Španjolskom?

– S njima se već jako dobro poznajemo, protiv njih smo igrali dobre utakmice, sve je to bilo “al pari”, odlučivale su nijanse. Igrali smo jako dobro protiv njih u Ligi nacija, trebamo igrati tako dobro i nadam se izvući bolji rezultat, odgovorio je Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva su Pašalićeva očekivanja od skupine na EP-u?

– Skupina je teška, moramo biti fokusirani i sto posto spremni. Dat ćemo sve od sebe, prerano je sad nešto više reći, idemo proći.

Koliko će značiti podrška tribina?

– Pošto sam živio u Njemačkoj znam kako je tamo, koliko nas ima. Imat ćemo veliku podršku, publika će biti 12. igrač, to će nam puno pomoći. Znamo da nas je na svim turnirima dosad nosila publika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako Ivanušec i Pašalić vide jedan drugoga, koju nogometnu kvalitetu bi uzeli jedan od drugoga?

– Od Marca bih uzeo udarac, ima jako finu ljevicu, smije se Ivanušec.

– Ja bih uzeo njegov udarac desnom nogom i njegov dribling, nadovezao se Pašalić.

Opet se srećemo s Danijem Olmom?

– Još se nismo čuli, ali vjerujem da ćemo se čuti i popričati, nadam se da ćemo ovaj put mi pobijediti, kaže Ivanušec.

Jesu li Vatreni već radili taktičke analize protivnika?

– Još nismo, čekamo da svi dođu, rekao je Pašalić.

– Protiv dosta njih smo već igrali, vidimo ih u klubovima i sigurno da ih već dosta znamo, dodao je Ivanušec.

Kako Ivanušec vidi Albance?

– Albaniju svi gledaju kao autsajdera, ali to je kvalitetna i agresivna momčad, neće s njima biti lako. Sve tri utakmice su jako bitne.

Među Vatrenima je šest igrača iz HNL-a, kakav bi oni utjecaj mogli imati?

– Jako sam ponosan da sam dio ove reprezentacije. Ostavit ćemo sigurno srce na terenu i na najbolji mogući način pokušati pomoći momčadi, zaključio je Pašalić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version