Ivica Kostelić: Bio bih zadovoljan plasmanom među prvih petnaest

Foto: narod.hr

“S obzirom na moju trenutnu formu i stanje mojeg koljena bio bi zadovoljan s plasmanom među prvih petnaest na utrci u utorak”, kazao je na konferenciji za novinare na Sljemenu uoči muške slalomske utrke Svjetskog kupa Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je u svom rodnom gradu čak triput bio drugi, a jednom je zauzeo treću poziciju. No, ove sezone su rezultati daleko od očekivanja, te je dosad skupio samo jedan jedini bod u Svjetskom kupu.

“Ne ide najbolje, ali ima dosta pokazatelja da će moja forma ipak ići prema gore. Koljeno me dosta smeta i naravno da ne mogu obećati borbu za postolja. Situacija je takva da ni sam ne znam što mogu očekivati, glavno je da budem zadovoljan nakon obje vožnje, ako to bude dovoljno za plasman među 15, odlično, a sve bolje toga bi bilo sjajno”, kazao je dobro raspoloženi Ivica, koji je nekoliko dana trenirao u austrijskom Innekremsu, a potom i na Sljemenu.

“Uvjeti su sjajni, pao je snijeg, te se nakon nekoliko godina dogodilo da za sljemensku utrku mogu trenirati baš na Sljemenu. Nakon godine stanke svi smo oduševljeni što će se utrka održati, ne samo održati, već će skijaši i gledatelji imati doista iznimne uvjete. Također, za razliku od prošlih godina, imamo i dobru slalomsku momčad, očekujem da nas bar trojica uđemo u drugu vožnju”, kazao je Ivica, koji još ne razmišlja o prestanku karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu ništa tvrditi, sačekajmo kraj sezone. Sve ovisi o koljenu, a vjerojatno ću možda biti prisiljen voziti samo slalomske utrke, no nadam se da ću nekako prebroditi tu ozljedu koljena”.

Nakon četiri godine sljemenski slalom će ponovno voziti Natko Zrnčić Dim.

“Nije me dugo bilo, zbog ozljeda sam propustio nekoliko izdanja i bit će lijepo opet se vratiti na domaću stazu. Nemam prevelika očekivanja, bit će mi to prvi slalom ove sezone, ali se nadam dobrom rezultatu. Ne mogu reći da sam u nekoj osobitoj formi, ali naravno da ću u Zagrebu dati sve od sebe”, kazao je Zrnčić-Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmo mjesto na veleslalomu u Alta Badiji učinilo je od Filipa Zubčića novu nadu hrvatskog skijanja i pred njim su svakako velika očekivanja na Sljemenu.

“Taj rezultat iz Italije je svakako promijenio odnos javnosti i medija prema meni, no ja se nisam promijenio i ne namećem si nikakav pritisak. Ono je ipak bio veleslalom, a u utorak vozim slalom, koji ću nastojati odvoziti bez opterećenja”, kazao je Zubčić.

Uz Kostelića, Zrnčić-Dima i Zubčića, u utorak će na noćnoj utrci slaloma nastupiti i Matej Vidović, Istok Rodeš te Elias Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.