Ivica Kostelić: ‘Djeca su veselje koje se ne može usporediti s drugim stvarima, teško je to opisati riječima’

Foto: Facebook Ivica Kostelić, montaža narod.hr

Ivica Kostelić i nakon sportskog umirovljenja ne odustaje od skijanja, savjetnik je u hrvatskoj reprezentaciji Filipu Zubčiću, Istoku Rodešu, braći Kolega. Na okupu u Alta Badiji bila je čitava njegova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je zaista prekrasno. Skijao sam zajedno s djecom, to mi je oduvijek bila želja jer je iznad Gran Rise jedan plato sa deset žičara koji je odličan za lagano skijanje”, kaže.

Očekivano, i njihova djeca – Ivan i Leon- vole sport.

“Ivan je odličan atleta, dok je Leon robustan. Vidjet ćemo što će biti s njihovim skijanjem, učlanit ćemo ih u klub, usmjeriti ih u sport, a hoće li oni biti vrhunski sportaši ovisit će o njihovim predispozicijama”, ispričao je za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elin i Ivica u iščekivanju su blizanki koje stižu u ožujku.

“Uvijek sam želio imati puno djece, ali i za nas su blizanke isto bile iznenađenje. Neće biti lako, ali djeca su toliko veselje, neusporedivo s drugim stvarima. Pelene? Morao sam se snaći, to su stvari koje su neizbježne. No, kasnije dolazi veće zadovoljstvo, kad počneš komunicirati s djetetom, kad vidiš kako reagiraju. Teško je to staviti u riječi, nema ničeg sličnog. Ponosan otac? Jako sam sretan što ih imam, što provodimo vrijeme skupa i što im mogu pokazati što sam prije radio. Mi kroz djecu imamo mogućnost stvaranja boljeg svijeta, kroz njih imamo utjecaj na budućnost. Ivan i Leon puni su želja. Drago mi je što je to vezano s aktivnostima s prirodom. To je jedan od razloga što smo Elin i ja odlučili živjeti na selu. Živimo u Soboćanima kod Kloštar Ivanića, gdje imamo šumu, u koju često otiđem sa sinovima. Kod Ivana je prisutna i umjetnička žica, voli crtati. Lijepo je omogućiti malom čovjeku da se razvija”, ispričao je Ivica.

“Imam stvarno odličnu suprugu, Elin drži više od tri kuta kuće. Pokušavam i sebi postaviti neke ciljeve, uživati u nekim stvarima za koje prije nisam imao vremena. Ne želim zvučati prepotentno, ali ništa nije neozbiljno ili usput u tome što radim. Volim izazove, da riječ rizik ima puno značenje. Ipak, sada sam manje sklon riziku, s djecom više ništa nije isto”, pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.