Site icon narod.hr

Ivica Olić: ‘Samo da igrači budu zdravi, cilj je proći skupinu na SP-u’

Foto: fah

Ivica Olić trenutno je pomoćnik Zlatku Daliću, a s Igorom Jukićem, Lukom Milanovićem i Ivanom Krakanom krenuo je i u poduzetničke vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On sam zbog mukotrpnog rada opstao je dugo u nogometu.

“Imao sam sreće što sam rano prepoznao važnost kvalitetnog rada i zbog toga sam imao dugu karijeru. Najvažnije je na vrijeme početi ulagati u sebe. Ja sam to prepoznao jer sam imao kvalitetne ljude oko sebe. Nadam se da sada ja to iskustvo mogu prenijeti na iduće generacije”, kaže za Večernji list.

Komentirao je i ulogu pomoćnika izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno teže je stajati sa strane nego igrati. Trener ima puno više obaveza, mora razmišljati o puno više detalja. Sada uživam u razgovorima i analizama utakmica. Obilazimo igrače i puno putujemo. Veselimo se utakmicama u trećem mjesecu”, poručuje Olić.

Kako kaže nema nekog posebnog savjeta za igrače, samo želi da budu zdravi.

Iako nas neki na Svjetskom nogometnom prvenstvu vide u samoj završnici, Olić smiruje situaciju i kaže: “Cilj je proći skupinu. Uostalom, nekoliko tjedana prije utakmice s Grčkom nitko nije ni mislio da ćemo se i plasirati na SP.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i Darija Srnu i probleme oko nenamjernog uzimanja dopinga.

“Nije mu lako. Ja sam imao jedan slučaj. Bilo je to 2004. na EP-u u Portugalu. Odnosno, ranije sam igrao prijateljsku utakmicu uoči koje sam dobio injekciju u rebra koja su mi bila natučena. Da nisam uzeo tu injekciju, ne bih mogao igrati na EP-u za osam-devet dana. Na dopinškom testu morao sam dokazivati o čemu se radi jer su mi u krvi našli tragove supstanci nakon ranijeg tretmana. Jako sam bio uplašen jer znam što bi to značilo za mene. Želim da mu vrijeme suspenzije što prije prođe. Siguran sam da će moći odigrati još nekoliko sezona na top razini”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version