Ivica Olić novi izbornik mlade reprezentacije

Foto: HNS

Ivica Olić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj s dvije domaće utakmice. Prvi susret protiv Farskih otoka na rasporedu je 5. rujna, dok će druga utakmica biti odigrana 10. rujna protiv Portugala. Mladu reprezentaciju u te će utakmice povesti Ivica Olić koji je dužnost izbornika preuzeo od Dragana Skočića.

Prilikom preuzimanja dužnosti, Olić se u sjedištu Saveza sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

Do preuzimanja uloge izbornika U-21 reprezentacije, Olić je radio kao trener u stožeru hrvatske A reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija. Uz rad u stručnom stožeru A selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

“Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija ima veliki potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata, tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji. Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.